We are human beings, not human doings

Monique Martens - blog - We are human beings, not human doings

Lang geleden, bijna ‘a lifetime ago’, zeg maar ergens in de 90er jaren, was dit wat een klant ooit tegen mij zei. Ik vond het mooi klinken, maar de echte essentie van zijn opmerking begreep ik niet. Toen niet tenminste, als ik eerlijk ben. Maar het zaadje was geplant.

Commerciële topfuncties

Jarenlang werkte ik in diverse commerciële topfuncties in marketing en sales. Op de een of andere manier rolde ik bijna als vanzelf van de ene baan in de andere. Ik werd steeds uitgenodigd: “Wil je alsjeblieft bij ons komen werken?” Dat streelde mijn ego natuurlijk enorm. Vaak waren het echte ‘mannenwerelden’. Ik werkte me te pletter om mee te kunnen, om ‘one of the guys’ te zijn en om carrière te maken. Een groot deel van mijn tijd was ik onderweg voor zakenreizen in en buiten Europa.

Ik overleefde vooral op wilskracht. En ik werd gevraagd om de verkeerde redenen. Dat weet ik nu.

Dansen

Eén ding probeerde ik ondanks alles toch zo vaak mogelijk te doen: dansen in een geweldige gelegenheid in Den Bosch, waar ik destijds woonde. Dan kon ik me even helemaal uitleven en genieten. Dan kwam ik (letterlijk) voor even bij de essentie van wie ik werkelijk ben – dat weet ik nu ook:

De danser die vreugdevol door het leven gaat.

Indiër uit Kenya

Op een gegeven moment kwam de eerder genoemde klant op bezoek. Hij was een Indiase man uit Kenya. Hij bleef het weekend in Nederland en toen hij hoorde dat ik ’s avonds ging dansen vroeg hij of hij mee mocht. Ik vond het een beetje gek en was ook best verbaasd, want in het zakelijke leven ging het er destijds over het algemeen vrij serieus aan toe.

Hij was welkom, ging mee en het was een super leuke avond. En op een gegeven moment hadden we met een paar mensen een interessant gesprek en kwam mijn klant met de uitspraak: “We are human beings, not human doings!”

Drastische veranderingen

Jaren later realiseerde ik me dat ik het soort werk dat ik toen deed niet wilde blijven doen tot mijn pensioen. Ik zegde mijn top job op en startte mijn eigen bedrijf.

Weer jaren later realiseerde ik me dat ik weliswaar niet meer voor een baas werkte, maar dat ik alles nog steeds op dezelfde manier deed: doorbuffelen op wilskracht.

En toen heb ik mijn leven drastisch omgegooid.

Deconditionering

De afgelopen vijf à zes jaar heb ik veel ervaren en geleerd. Door natuur, sjamanisme en sound in de breedste zin van het woord, en sinds vorig jaar ook door Human Design en Gene Keys, heb ik mijn eigen Natuurlijke Zelf teruggevonden.

Ik experimenteer al een poosje met het deconditioneren van mijzelf: het loslaten van oude gedachten en patronen die ik in de loop van mijn leven had geleerd als zijnde ‘zo hoort het’, maar die niet meer bij mij passen.

Het gaat me gelukkig steeds beter af. Oh ja, ik stap echt nog wel eens in mijn valkuilen hoor! Maar ik herken ze nu en kan er daardoor veel beter mee omgaan. Zoals ik ook beter kan omgaan met alle uitdagingen die op mijn pad komen.

Wat ik onder andere geleerd heb is dat ik:

Betere keuzes maken voor jezelf

Bij veel van mijn klanten zie ik dat ze tegen dezelfde dingen aanlopen en dat ze heel graag betere keuzes voor zichzelf willen maken.

Misschien wil jij dat ook wel? Weet dan dat ik jou daar graag bij begeleid!

Neem gerust contact met mij op om een kennismakingsafspraak te maken en zo te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Liefs,
Monique 🙏🏻🌀💙

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *