Wanneer is genoeg genoeg?

Wanneer is genoeg genoeg

Je herkent het misschien wel: je gaat maar door en door. Je weet niet wanneer genoeg genoeg is. Blijft maar ‘ja’ zeggen tegen dingen of mensen die eigenlijk niet goed voor je zijn.

Het gevolg kan zijn dat je lichaam begint te protesteren. Vaak zijn het wat vage klachten, maar soms zijn het serieus heftige fysieke problemen. Je lichaam waarschuwt je dat je te ver aan het gaan bent en dat je een stap terug moet doen. En als je niet naar de eerste waarschuwing luistert dan komt er een tweede grotere waarschuwing.

Je lichaam is slimmer dan je hoofd

Ik ben ervan overtuigd dat je lichaam heel slim is. Slimmer dan je hoofd. Misschien vind je dat vreemd. Want je hebt je hele leven lang geleerd dat je brein alles weet en overal een antwoord op kan geven.

Nou ik zeg je dat dat niet zo is. Je hoofd is heel goed in het verzamelen van (vooral zakelijke) informatie, deze informatie structureren en naar boven halen als het nodig is. Maar je hoofd weet niet wat het beste is voor jou. Het zijn andere plekken in je lijf die veel beter weten wat goed is voor jou, namelijk je hart en je buik.

Valkuil

En ja, ook ik trap nog wel eens in de valkuil dat ik maar doorga. Maar gelukkig herken ik het inmiddels en heb ik manieren gevonden om ermee om te gaan en uit die valkuil te stappen. Dat lukt gelukkig steeds beter.

De natuur

Wat bij mij eigenlijk altijd werkt is om tijd te maken voor mezelf en de natuur in te gaan. De natuur is geduldig en eerlijk. En ook muziek maken helpt mij enorm. Daarbij mag je denken aan sounds met natuurlijke instrumenten waaronder mijn stem.

Met alle liefde

Weet jij nou niet hoe jij kunt zeggen: nu is het genoeg? En wil je daar ondersteuning bij? Dan wil ik je daar met alle liefde bij helpen. Laat het me gerust weten!

Liefs,
Monique 🙏🏻🌀💙

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *