Wandelcoach Traject

Ervaar weer rust en ruimte in je hoofd èn lijf!

Wandelcoachtraject

Ervaar weer rust en ruimte in je hoofd èn lijf!

Individuele wandelcoaching

In dit wandelcoachtraject ga je aan de slag met een bepaald vraagstuk in je leven. De hindernissen op je pad. Belemmerende overtuigingen waardoor je niet verder komt. Of een belangrijke keuze waar je zelf steeds maar niet uitkomt.

Bij wandelcoaching maken we gebruik van de natuur. De natuur werkt relativerend en heeft een helende werking op jou als mens. In de natuur ervaar je meer ontspanning, rust en vertrouwen.

Door de 1-op-1 begeleiding kunnen we goed op jouw situatie afstemmen, waardoor je snel weer rust en ruimte in je hoofd en lijf ervaart.

Hoe zou het voor je zijn als jij...

Zou jij dat willen?

Dan is mijn wandelcoachtraject iets voor jou!

In mijn wandelcoachtraject

Ik help je graag!

Weet je: je bent niet de enige hoor. En het is echt oké om om hulp te vragen. Soms heb je gewoon even een steuntje in de rug nodig.

Ik ga altijd uit van jouw eigen innerlijke kracht. We gaan letterlijk en figuurlijk samen op pad. Ik begeleid en inspireer jou om jouw eigen antwoorden te vinden en de oplossingen die bij jou passen.

Zodat jij de juiste keuzes maakt om weer rust te vinden in je hoofd èn je lijf.

Ervaring van ER

deelnemer individueel wandelcoachtraject

“Bij het begin van het wandelcoachtraject bij Monique was ik helemaal vastgelopen in een woud van afspraken, verwachtingen. Volledig opgebrand en uitgeput. Vanuit mijn werkgever kreeg ik de mogelijkheid om regelmatig met de bedrijfsarts de gang van zaken te bespreken…” 

Lees de hele review

Klantervaring

Deelnemer wandelcoachprogramma

Monique Martens - wandelcoachprogramma coachee"Bij het begin van het wandelcoachtraject bij Monique was ik helemaal vastgelopen in een woud van afspraken, verwachtingen. Volledig opgebrand en uitgeput. Vanuit mijn werkgever kreeg ik de mogelijkheid om regelmatig met de bedrijfsarts de gang van zaken te bespreken, een frequent bezoek aan een psycholoog gespecialiseerd in burn-out, huisarts op afstand in een begeleidende rol en wekelijks een gesprek met mijn leidinggevende. Wandelcoaching kwam min of meer toevallig op mijn pad en na overleg met bedrijfsarts ingestapt. Wat ik wilde bereiken is terug naar een werkbaar werkzaam leven zonder extra druk.

Ik had geen twijfels over het wandelcoachtraject in de zin van wat gaat het me opleveren. Eerder een gezonde dosis nieuwsgierigheid. Geheel passend bij mijn karakter.

Na afloop van het traject kan ik zeggen dat mijn doelstelling behaald is... een werkzaam werkbaar leven zonder druk. De wandelcoachgesprekken hebben zeker een positieve bijdrage geleverd, complementair. Trots dat ik mijn creativiteit heb behouden en misschien nog wel wat verder uitgebreid.

Het resultaat is dat ik weer mijn ‘oude’ werkzame leven kan oppakken en meer de balans tussen privé en werk kan voelen. Zal altijd wel door elkaar blijven lopen. Meer bewuster is het goede gevoel in woord en daad.

Ik omschrijf Monique als een observator in een adviserende en duidende rol zonder richting aan te geven. Iemand zelf laten oordelen, wikken en wegen en dan een ondersteunende keuze laten maken."

-ER (man, begin 60)

Wat kan je verwachten?

Ervaring van Hester

deelneemster individueel wandelcoachtraject

“Toen ik met het wandelcoachtraject bij Monique begon zat ik niet lekker in m’n vel. Was minder blij dan ik normaal ben. Zat in de knoop met mijn plek in mijn relatie doordat onze omstandigheden door Corona veranderd zijn. Was aan het zoeken naar een nieuw doel in mijn leven…”

Lees het hele review

Klantervaring

Hester

Monique Martens - coachee wandelcoachtraject"Toen ik met het wandelcoachtraject bij Monique begon zat ik niet lekker in m’n vel. Was minder blij dan ik normaal ben. Zat in de knoop met mijn plek in mijn relatie doordat onze omstandigheden door Corona veranderd zijn. Was aan het zoeken naar een nieuw doel in mijn leven. Ik wil minder werken voor geld, ik heb wel behoefte om een financiële bijdrage te leveren maar wil daar niet uitsluitend door gestuurd worden.

Met het wandelcoachtraject wilde ik graag ontdekken welke kant ik op kan bewegen om voldoening te vinden in mijn leven.

Ik had vooraf geen twijfels over het traject. Ik was ervan overtuigd dat er sowieso iets goeds uit zou komen, dat het me meer inzicht zou geven over mezelf, mijn plek in de wereld en mijn verlangens. Had niet echt heel specifieke verwachtingen. Natuurlijk is het ook essentieel dat het zou klikken tussen ons maar daar had ik ook geen twijfels over.

Nu aan het einde van het taject voel ik me lichter en beter in m’n vel. Ik heb tijdens de oefeningen zaken ontdekt die ik nog niet wist van mezelf. Vond de uitkomsten van de oefeningen erg verrassend en verhelderend. Heel bijzonder dat dingetjes uit de natuur zo’n concrete aanwijzingen kunnen zijn. Tijdens de oefeningen werd concreet duidelijk waar ik tevreden over ben (of juist niet), wat ik bereik heb en wat ik zou willen.

Voor mij zijn er tijdens de oefeningen echt wat ‘kwartjes’ gevallen. Veel weet/wist ik wel zo ongeveer, maar tijdens de oefeningen werden de thema’s, verlangens en te ondernemen acties veel concreter. Heel verhelderend dat ik tijdens de oefeningen goed kon voelen wat een bepaald onderwerp voor me betekent, hoe ik daar mee omga en of dat goed of niet goed voelt voor me. De huiswerkopdrachten vond ik zeker iets toevoegen omdat ik daardoor meer met de onderwerpen bezig bleef.

Ik omschrijf Monique als een ‘aards’, aandachtig, geduldig, rustig, nuchter en kundig persoon. Ik vond het heel fijn dat je op een niet dwingende manier doorvraagt over mijn antwoorden, je vraagt op een uitnodigende manier wat iets voor me betekent en wat eventuele volgende stappen zouden kunnen zijn. Dat maakt dat ik dieper voel en nadenk wat een thema voor me betekent en of en wat ik zou willen veranderen. Voor mij belangrijk omdat ik zelf geneigd ben snel weer door te gaan naar het volgende… Vond het ook fijn dat ik tijdens een oefening kon aangeven dat het genoeg was voor me. Je kon er toch nog een mooie afsluiting bij maken (kwetsbaarheid versus geslotenheid)."

-Hester Wildenberg (vrouw, 60 jaar)

Maatwerk

Een wandelcoachtraject bestaat uit een aantal coachwandelingen in de natuur. Deze duren ca. 1,5 à 2 uur. Hoeveel wandelingen dat zijn stellen we samen vast aan de hand van jouw situatie en wat jij nodig hebt. Ook bepalen we samen hoeveel tijd we tussen de wandelingen inplannen.

Mijn wandelcoachtrajecten zijn dus altijd maatwerk. Op basis van jouw situatie en wensen maak ik een offerte.

Kennismaken?

In een kennismakingsgesprek onderzoeken we samen of dit wandelcoachtraject jou gaat helpen. Ook stemmen we af of er een wederzijdse klik is.

Een (gratis) kennismakingsafspraak vindt plaats per telefoon of online via Zoom. Dit gesprek duurt 30 à 45 minuten.

Als je dat liever doet kunnen we ook een proefwandeling van ca. 1 uur inplannen in de omgeving van Best. Ik reken hiervoor € 50,00 (zakelijk excl. btw). Als je besluit om een traject bij mij af te nemen, zal ik deze investering verrekenen met de prijs voor het traject.

Na ons gesprek besluit je of je samen met mij ‘op pad’ wilt!

Wat is het resultaat voor jou?

Gun jij jezelf nieuwe inzichten en meer vertrouwen?

Investeer in jezelf. Je bent het echt waard!

Veelgestelde vragen

Bij wandelcoaching gaat het er niet om dat ik jou leer hoe je moet lopen, je voeten af moet wikkelen en dergelijke. Ook gaat het niet om zo snel mogelijk zo ver mogelijk te lopen.

In een wandelcoachtraject gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke situatie, uitdagingen en vragen. De coachwandelingen vinden plaats in de natuur en zijn resultaatgericht. Door te wandelen kom je in beweging, zowel fysiek als mentaal. Je kijkt met andere ogen naar je eigen situatie, waardoor je nieuwe inzichten krijgt hoe je ermee om kunt gaan.

Bij wandelcoaching maken we gebruik van de natuur. De natuur werkt relativerend en heeft een helende werking op jou als mens. In de natuur ervaar je meer ontspanning, rust en vertrouwen.

Nee hoor, voor wandelcoaching hoef je geen hele goede conditie te hebben. Het gaat er bij wandelcoaching niet om dat we zo snel mogelijk zo ver mogelijk gaan lopen. Het gaat er vooral om dat we in de natuur zijn en ervaren.

Het is zelfs mogelijk om wandelcoaching te doen als je slecht ter been bent of in een rolstoel zit. Dan pas ik de locatie en oefeningen daar op aan.

We wandelen in een natuurgebied binnen een straal van zo’n 20 km rondom Best. Daarbij houden we rekening met waar jij vandaan komt.

Er zijn verschillende mooie en interessante natuurgebieden waar we terecht kunnen voor onze proefwandeling. Een paar voorbeelden:

 • Groote Heide (tussen Valkenswaard en Leende)
 • Kampina (tussen Boxtel, Oirschot en Oisterwijk)
 • Landgoed Baest (tussen Oirschot en Middelbeers)
 • Landschotse Heide (bij Middelbeers)
 • Nieuwe Heide (tussen Best en Son)
 • Strabrechtse Heide (bij Heeze of Mierlo)
 • Vressels Bos (bij Nijnsel)

Op verzoek zijn ook andere locaties mogelijk.

Een wandelafspraak gaat altijd door, tenzij er code rood wordt afgegeven of bij onweer/bliksem.

Zorg voor goede en comfortabele (regen)kleding waarmee je droog en warm blijft en draag schoenen (geen hakken!) waar jij lekker op loopt en die bestand zijn tegen een beetje nattigheid en modder. Neem liever geen paraplu mee, maar zog voor een (regen)jas met capuchon, zodat je je handen vrij hebt.

Iedereen is anders en heeft andere vragen en wensen. Daarom is een wandelcoachtraject altijd maatwerk. Op basis van jouw situatie en wensen maak ik een offerte.

Om je toch alvast een indicatie te geven: jouw investering voor een basis wandelcoachtraject van 4 sessies is € 777,00 (zakelijk excl. btw).

Het is lastig om hier een duidelijk ja of nee op te antwoorden omdat dit situatieafhankelijk is. Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen vanuit aanvullende verzekeringen. Dat kun je bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

Er zijn wel andere manieren om de kosten voor een coachtraject vergoed te krijgen:

 • Via de belastingdienst
  Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.
  Als particulier kun je de kosten inclusief btw als scholingskosten aftrekken, mits de coaching bedoeld is voor verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van de kennis en/of vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Informeer bij de belastingdienst wat precies de voorwaarden zijn.
 • Via je werkgever of CAO
  Werkgevers en vakbonden zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Als je daar gebruik van wilt maken, informeer dan bij je werkgever, leidinggevende of de afdeling personeelszaken.
 • Via de ARBO-dienst
  De Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Aarzel niet en zet de eerste stap!

Maak een afspraak voor een kennismakingsgesprek.

Om een afspraak te maken voor een intake- / kennismakingsgesprek of een kennismakingswandeling kun je me bellen op 0499-780339 of 06-22559178. Je kunt ook mailen naar contact@moniquemartens.nl.

Of je kunt het onderstaande formulier invullen waarna ik jou bel om een afspraak vast te leggen. Wat jij het fijnste vindt.

Vul hier je gegevens in

Ik heb interesse in een wandelcoachtraject en wil een afspraak maken voor een kennismakingsgesprek / kennismakingswandeling.
Ik wil graag:
Voor ons kennismakingsgesprek gaat mijn voorkeur uit naar (meerdere keuzes mogelijk):

Gecertificeerd wandelcoach

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

De eerste stap om ergens te komen is besluiten dat je vertrekt.
Je hoeft niet alleen te gaan. Ik loop met je mee!

Monique