Vrijheid, overvloed en flow

blog - vrijheid, overvloed en flow

“Het leven is een reeks natuurlijke en spontane veranderingen. Weersta ze niet; dat schept alleen maar verdriet. Laat de werkelijkheid werkelijkheid zijn. Laat de dingen op natuurlijke wijze voortvloeien op welke manier ze maar willen.”

~ Lao Tse

Vrijheid

Zodra je jezelf de vrijheid gunt om te leven in volle vrijheid met wie jij van nature bent, gaat er een wereld voor je open!

De zonne-energie van deze week gaat over vrijheid, overvloed en natuurlijke flow. Voor mij voelt dit alsof het een deel is van mijn dna. Dat het voor mij belangrijke energieën zijn kun je onder andere terugvinden in beschrijvingen over Human Design poort 55, mijn bewuste Jupiter, en in Gene Key 55, mijn Parel.

Het is niet zo dat je jouw Human Design of Gene Keys Profiel bènt. Ik zie het meer als handleidingen voor jouw authentieke zelf. Beiden helpen je, ieder op hun eigen manier, om je bewust te worden over jouw blauwdruk, zeg maar je vingerafdruk, jouw essentie. Een paar jaar geleden kwam ik via Patty Post in aanraking met Human Design en Gene Keys. Sindsdien verdiep ik me in beide systemen en experimenteer ik er lustig op los. Mooi om te zien en ervaren wat voor bijzondere dingen er dan gebeuren.

Diep van binnen wist ik altijd al dat vrijheid en avontuur voor mij heel belangrijk zijn.

We worden echter in ons leven allemaal op de een of andere manier geconditioneerd, ook ik. Ik ga er altijd van uit dat iedereen het beste met ons voorheeft, maar onbedoeld en onbewust hebben ons gezin van herkomst, scholen, vrienden, collega’s en dergelijke toch een grote invloed op ons en hoe we in het leven staan. Bij iedereen heeft dat verschillende uitwerkingen, maar voor veel mensen geldt dat we proberen te voldoen aan verwachtingen van anderen die misschien niet helemaal bij ons passen. Dat belemmert ons in onze vrijheid om helemaal te zijn wie we van nature zijn.

Hoe je van conditionering naar vrijheid komt, vertel ik je in mijn eigen verhaal.

In ieders leven gebeuren wel dingen…

Ook in mijn leven. Van de buitenkant was ik altijd die vrolijke, spontane, optimistische, succesvolle en sterke vrouw. Juist ja, die alles aankon. Maar ook ik heb mijn uitdagingen gehad.

Als jong meisje was ik vaak creatief bezig. En ik speelde veel buiten. Aan lange takken van de treurwilgen slingeren en doen alsof het lianen waren. Door de landerijen en bossen struinen, over prikkeldraad en slootjes heen. Het kon niet gek genoeg zijn.

Echter als oudste in een gezin met drie kinderen kreeg ik ook al vroeg bepaalde verantwoordelijkheden mee. Mijn ouders wilden graag dat we het beter zouden hebben dat zij. En daarom werden we gestimuleerd om alles uit de kast te halen wat erin zat. Of het nou om sportwedstrijden ging of om schoolwerk, alles moest worden gedaan voor de beste scores. Ik weet dat zij het beste met me voor hadden, maar uiteindelijk legde dat wel een behoorlijke druk op mij. Het kostte me vaak behoorlijk wat wilskracht om alles ‘zo goed mogelijk’ te doen.

Mijn carrière

Toen ik van de middelbare school kwam wilde ik ‘iets doen’ met creatieve therapie. Mensen helpen op een positieve manier. Of iets met toerisme. Ik houd namelijk erg van reizen. Maar helaas, ik werd uitgeloot bij alle vervolgopleidingen waarvoor ik mij aanmeldde. Dat jaar, en het jaar daarna wederom. Dus ben ik gaan werken.

Ik kwam in het bedrijfsleven terecht. Heel lang heb ik gedacht dat dit het was. Ik heb allerlei avondstudies gedaan die goed waren om ‘verder te komen’. Diverse keren werd ik gevraagd: “Wil je bij ons komen werken?” En langzaamaan bouwde ik een heuse carrière op in internationale marketing & sales. Ik reisde door heel Europa (en soms ook daarbuiten) om contacten te leggen en onderhouden. In het begin natuurlijk reuze interessant. Maar uiteindelijk bracht ik meer tijd door in vliegtuigen, taxi’s,  hotels en vergaderruimtes, dan dat ik op kantoor of thuis was.

Totdat ik op de verjaardag van mijn zus hoorde dat mijn vader die maand al drie keer in het ziekenhuis was geweest en ze hadden mij dat niet verteld “omdat jij het zo druk had.” Met mijn vader kwam het toen gelukkig allemaal goed, maar het zaadje was geplant…

Is dit het nou?

Ik was al langer aan het denken: “Is dit het nou?” En toen heb ik mezelf twee vragen gesteld. Vraag één: “Wil ik 65 (toen nog de pensioenleeftijd) worden en dan nog steeds dit werk doen?” En vraag twee: “Wil ik 65 worden en denken had ik het maar ooit geprobeerd?” Op beide vragen kon ik een duidelijk ‘nee’ antwoorden.

Ik heb toen mijn baan opgezegd en ben in 2002 voor mezelf begonnen. Inmiddels dus ruim 20 jaar geleden. Ik begon met kunstbemiddeling tussen kunstenaars en de zakelijke markt. Na een jaar of twee leerde ik om voor mezelf een website te maken. Toen kreeg ik achter elkaar diverse verzoeken “of ik voor hun ook een website kon maken”. Ik leerde alles over programmeren, codes, toegankelijkheid en nog veel meer. En voordat ik het wist had ik twee bedrijven. Eind 2008 heb ik de kunstbemiddeling afgestoten en ben ik met alleen websites verder gegaan.

Ondertussen privé

In al die jaren had ik regelmatig flinke, maar vaak ook vage, fysieke klachten. Al sinds mijn 23e had ik ernstige rugklachten, die uiteindelijk leidden tot een zware rugoperatie in 2009. En in 2012 had ik een ernstig auto-ongeluk waarvan de naweeën nog lang doorsijpelden: een trauma en veel fysieke problemen die je aan de buitenkant niet zag, maar die er wel waren. En die leidden tot een langdurig herstel.

Tijdens mijn herstel heb ik wel wat dingen in mijn leven aangepast, maar het eind van het liedje was dat ik toch min of meer op dezelfde voet verder ging als daarvoor: stug doorwerken in mijn business en altijd voor iedereen klaarstaan. Ik kon geen ‘nee’ zeggen en kon mijn grenzen niet aangeven, zowel zakelijk als privé. Voor iedereen zorgen dus, behalve voor mezelf.

Een paar jaar ging ik op die manier door, totdat ik besefte dat er iets niet helemaal lekker ‘zat’. Het kriebelde. En het knaagde. Ik voelde me niet helemaal happy met mezelf en met wat ik deed. Ik had nog steeds mijn eigen webdesign bureau en vond dat ik leuk werk had. Het liep allemaal wel. Maar nogal stroef. Ik voelde geen flow…

Ik kon er maar niet de vinger op leggen wat er nou mis was. Ik ging webinars en online trainingen doen om te kijken waar ik mezelf nog kon verbeteren. Maar steeds had ik het idee: “Dat weet ik eigenlijk al, daar heb ik al heel veel ervaring mee” en dergelijke…

Er moest iets gebeuren, maar wat?

Mijn eigen pad vinden…

Uiteindelijk heb ik hulp ingeschakeld van een personal & business coach. Samen met haar ging ik al vrij snel de diepte in. Blokkades uit mijn leven, mijn familiesysteem en mijn recente en verre verleden kwamen boven water en werden ontworteld. Ik werd uitgedaagd om na te denken over datgene waar ik helemaal warm van wordt: natuur, sjamanisme, dieren, Kelten, mensen helpen. En om uit te zoeken wat deze dingen nou precies voor mij betekenden. Zo kwam ik uiteindelijk op mijn eigen pad terecht.

Omdat ik een leergierig mens ben en nieuwsgierig ben naar van alles en nog wat, heb ik sindsdien diverse opleidingen, trainingen en trajecten gedaan op het gebied van spiritualiteit, sjamanisme, healing, sound en dergelijke om meer kennis op te doen. Ik voel nu dat er vanuit die kennis en alle ervaringen die ik de afgelopen jaren heb opgedaan een zekere wijsheid aan het groeien is. Over wie ik ben en wat het doel of purpose in mijn leven is. Wie ik diep van binnen van nature ben.

Bewust zijn

Dat ik gegroeid ben in mijn bewust zijn wil niet zeggen dat het leven voor mij nu ineens heel gemakkelijk is. Nee hoor, ook ik krijg, net als ieder ander mens, regelmatig uitdagingen op mijn pad waar ik mee te dealen heb.

Echter, omdát ik zoveel gegroeid ben, lukt het me steeds beter om met die uitdagingen om te gaan.

Ik weet dat ik een grote behoefte heb aan zingeving en avontuur in mijn leven.

Die kan ik alleen maar vinden als ik mijn angst voor het verleden en de toekomst loslaat, het beste in mezelf naar boven haal en in alle vrijheid mezelf kan zijn: mijn Natuurlijke Zelf!

Ik luister naar jou en help je graag

Zoals je hebt gemerkt spelen mijn persoonlijke levenservaringen een belangrijk rol in wat ik nu doe: als Mentor en Innerlijke Transformatiegids jou begeleiden en gidsen op jouw pad naar Natuurlijk Jezelf Zijn!

Ik ben ervan overtuigd dat jij jezelf kan helen. Maar soms kan je daar wat hulp of ondersteuning bij gebruiken. En dan kom ik in beeld. Als jij dat wilt, begeleid en gids ik jou om jouw eigen innerlijke kracht en wijsheid terug te vinden.

Samen zorgen we er op die manier voor dat jouw energie weer beter gaat stromen, en brengen we jouw body, mind en soul in balans. We werken dus op fysiek, emotioneel, energetisch en spiritueel vlak. Ik maak vooral gebruik van natuur, sjamanisme en sound, die nauw met elkaar verbonden zijn. En soms kan een stukje Human Design of Gene Keys ook helpend zijn.

Wil jij op ontdekkingstocht naar jouw authentieke essentie? Ik nodig je uit om samen met mij te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Neem gerust contact met mij op!

Liefs,
Monique 🙏🏻🌀💙

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *