Vertrouwen

Monique Martens - blog - vertrouwen

“Elke dag ervaar ik meer en meer dat ik dieper in contact kom met de natuur om mij heen en met mijn eigen natuur en dat ik anderen kan begeleiden naar hun eigen natuur en natuurlijk zichzelf zijn!”

-Monique

Herfst equinox

Morgen (om precies te zijn vannacht om 03:03 uur Nederlandse tijd) vindt de herfst equinox plaats. Dat is het moment in het najaar dat de dag even lang is als de nacht. Het is het einde van de astrologische zomer en het begin van de herfst. De dagen worden korter en de nachten langer.

Er breekt een nieuw seizoen aan. Een seizoen van jezelf terugtrekken, reflecteren en dingen loslaten die je niet meer nodig hebt of die je tegenhouden om helemaal jouw natuurlijke zelf te zijn.

Dankbaar

In deze periode vieren we de oogst. Zijn we dankbaar voor het leven. En voor het maken van zinvolle verbindingen met anderen.

Voor mij geldt dat ik deze zomer nog meer naar binnen ben gegaan en steeds beter weet wie ik ben en wat ik hier op aarde te doen heb. Fijn dat ik nu nog beter weet ‘wat ik wil worden als ik later groot ben’. 😉

Ik ben enorm dankbaar dat ik zoveel mooie dingen heb mogen ervaren. Weer zoveel verdieping heb gevonden. En dat ik heel veel mooie en fijne mensen heb leren kennen. Alle inzichten die ik in deze periode heb gekregen vervullen me met een intens geluksgevoel.

Het pad waarop ik loop

Dit is het pad waarop ik loop en waarop ik me verder zal blijven ontwikkelen. Want ik ben ervan overtuigd dat je nooit uitgeleerd bent. Het is een ongoing proces, dat levenspad.

De herfst is ook een donkere tijd. Waarin we terug kunnen kijken en ons leven in rust kunnen reflecteren. Waarin we weer kunnen opladen en resetten. Zodat we weer energie hebben voor als straks de lente weer aanbreekt. De natuur nodigt je uit om de balans op te maken.

Ga jij ook stilstaan bij wat je allemaal bereikt hebt deze zomer? Wat heb jij geoogst deze zomer waar je dankbaar voor bent?

Ik wens je een hele fijne herfst equinox!

Liefs,
Monique 🙏🏻💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *