Monique Martens - Natuurlijk Jezelf Zijn - Over mij

Natuurlijk Jezelf Zijn Traject

1-op-1 persoonlijk ontwikkelingsprogramma

Om je te herinneren wie je bent, moet je vergeten wie ze je leerden om te zijn.

Herken je

één of meerdere van deze dingen?

 • Je blijft maar continue ‘ja’ zeggen tegen alles.
 • Je blijft maar (dwangmatig) doorgaan met dingen waar je niet blij van wordt en die je geen energie geven.
 • Je neemt overal verantwoordelijkheid voor, behalve voor jezelf en je eigen geluk.
 • Je blijft maar hangen in relaties, banen of situaties die jou niet langer dienen.
 • Je bent bang dat je leven geen zin heeft.
 • Of dat je dood gaat zonder van betekenis te zijn geweest voor de wereld.
 • Je bent continue bezig om aan anderen en jezelf te bewijzen dat je goed genoeg bent.
 • Je probeert om jezelf steeds verder te verbeteren, en gaat net zolang door tot je jezelf goed genoeg vindt.

Ik herken dit en dat komt omdat ik jarenlang precies deze dingen heb gedaan. En, laat ik eerlijk zijn, ik trap nog steeds af en toe in deze ‘valkuilen’! Dat komt omdat we zo verweven zijn met bepaalde gewoontes die we gedurende ons leven hebben aangeleerd, dat het best lastig is om deze te ont-leren. Maar ik herken het nu en kan daardoor veel beter omgaan met alle uitdagingen die op mijn pad komen.

Door de omgeving waarin je opgroeit (gezin, vrienden, school, werk etcetera) en allerlei dingen die tijdens je leven gebeuren, leer je regels te volgen, naar je ouders te luisteren en ‘erbij te horen’.

Ik deed heel veel dingen op wilskracht. Zowel privé als in mijn werk zette ik alles op alles om het ‘zo goed mogelijk te doen’.

Diverse serieuze en heftige waarschuwingen van het universum volgden en ik ging op zoek naar mijn ware zelf, mijn essentie, mijn Natuurlijke Zelf.

Tegenwoordig begrijp ik dat mensen mij erkenden en waardeerden voor dat wat ik nou juist niet was, mijn niet-zelf. Want inmiddels weet en begrijp ik dat bijvoorbeeld die wilskracht helemaal niet bij mij past. En dat ik beslissingen niet met mijn hoofd moet nemen, maar dat ik mag vertrouwen op mijn geheel eigen en unieke besluitvormingsproces. Dat heeft me zo’n gigantische rust en zelfliefde gegeven. En zo’n groot vertrouwen om mezelf te zijn en het levenswerk te doen waarvoor ik hier op aarde ben.

Ik gun jou dat ook zo!

Neem jij het risico om jezelf te zijn?

Om op onderzoek te gaan naar je Natuurlijke Zelf heb je moed nodig, want het kan best uitdagend en soms zelfs pijnlijk zijn.

Als jij dat wilt, ga ik met je mee op reis naar jouw authentieke zelf.

Ik zie jou. In liefde sta ik naast je. In liefde loop ik met je mee.

Mentoring traject

In mijn mentoring traject gaan we samen voor langere tijd op pad en begeleid en gids ik jou op jouw reis van ontwikkeling en zelfontplooiing.

Ik stimuleer je om opnieuw de verbinding aan te gaan met de diepere lagen in jezelf. En help je om datgene te helen en transformeren wat nodig is. Dat je terugneemt wat van nature ooit bij je hoorde en wat je onderweg gedurende je leven bent kwijtgeraakt. Door daar bewust voor te kiezen.

Ik begeleid je in je ontwikkeling en bewustwording om terug te komen bij je oorspronkelijke natuur. Ik noem dat:

Natuurlijk Jezelf Zijn!

Wat je kan verwachten

 • We hebben eerst een intake- / kennismakingsgesprek in mijn praktijk, telefonisch of via Zoom. We maken kennis en bespreken samen waar je tegenaan loopt en waar je tijdens het traject aan wilt werken. Ook kijken we samen of we een ‘match’ zijn. Ik ben niet voor iedereen en niet iedereen is voor mij.
 • Gedurende een periode van 4 à 6 maanden plannen we in totaal zes sessies:
  • Vijf sessies van 1,5 à 2 uur in mijn praktijk of buiten in de natuur.
  • Een 1-daagse VIP retraite.
 • Hoeveel tijd er tussen de sessies zit hangt af van jouw proces. Het is belangrijk dat we voldoende tijd tussen de sessies inplannen, zodat jij tijd hebt om het te verwerken. Tussen de sessies kun je mij altijd contacten als je vragen hebt of iets wilt overleggen.
 • Gedurende het traject gaan we aan de slag met onder andere jouw persoonlijke uitdagingen, onderdrukte emoties, (hoog)gevoeligheid, angsten en blokkades.
 • In het programma combineer ik sjamanistische wijsheden, rituelen en ervaringen met natuur en sound. Voor mij voelt dat als een natuurlijke combinatie, die uniek is in persoonlijke ontwikkelingsprogramma’s.

What's in it for you?

Let wel: de effecten zijn voor iedereen anders!

Wat anderen zeggen:

"Al geruime tijd liep ik tegen een barrière aan en ik kreeg steeds niet de vinger op de “zere plek”. Meestal deed ik groepsworkshops en -retraites, steeds niet met het gewenste resultaat. In de periode voorafgaand aan de retraitedag heb ik zelf al een aantal rituelen gedaan. Met deze dag wilde ik deze periode afsluiten.
Het resultaat van de dag is verbluffend. Door de 1-op-1 sessie kon ik mij niet verstoppen. Ik kon de spiegel niet ontwijken. Gek genoeg… de spiegel brak niet! Ik kreeg nieuwe inzichten. Opgelucht en licht reed ik naar huis. Onderweg leek het of het proces nog door ging. Ik reed rustig door een mooi landschap. Ik was gewoon blij met alles. Misschien wel voor het eerst, ook met mezelf. Dat gevoel is er nog steeds. Het valt ook de mensen om me heen op.
Toen Monique op mijn pad kwam voelde ik direct dat het goed zat. Ze heeft goed geluisterd en goed opgepakt wat ik nodig had om mijn barrière te kunnen doorbreken. Monique is warm, rustig, empathisch, down to earth.
Ik ben dankbaar voor het proces en de richtingaanwijzer die je voor me bent geweest. Ik kan weer verder."

~
Marjan Geijs

Praktisch

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je me bellen, appen of mailen.

Tijdens een afspraak staat mijn telefoon uit. Laat dan een berichtje achter zodat ik je terug kan bellen.