Monique Martens - Sound Journey - Klankreis

Lente Equinox Sound Retreat

Een volle dag onderdompelen in sound

Een mens hoort geluid niet alleen via de oren; hij hoort geluid door elke porie van het lichaam. Het doordringt het hele wezen en versnelt of vertraagt - afhankelijk van zijn specifieke invloed - het ritme van de bloedcirculatie; het wekt of kalmeert het zenuwstelsel.

De kracht

van sound

Geluid leeft, beweegt en ademt. In ons, door ons en overal om ons heen. Geluid trilt en beïnvloedt ons op diep cellulair niveau. Geluid creëert, verzacht en verenigt. Geluid is heilig.

Geluid is trilling en trilling raakt elk deel van ons wezen. Dat is inmiddels bewezen door de moderne wetenschap, maar het is feitelijk al duizenden jaren bekend bij onze voorouders, oude beschavingen en moderne inheemse culturen.

Geluid is zowel hoorbaar als onhoorbaar voor de menselijke zintuigen (ons gehoor is nu eenmaal beperkt), maar het wordt zeker gevoeld in elke cel diep in ons lichaam. Het is bewezen dat sound healing zorgt voor ontspanning, genezing en zelfzorg op alle vlakken:

 • fysiek
 • emotioneel
 • mentaal
 • spiritueel

Wat gebeurt er bij sound healing?

Sound healing gaat uit van de vooronderstelling dat het lichaam ‘ontstemd’ is of dat er sprake is van energieblokkades. Het doel is om de natuurlijke resonantie van het lichaam te herstellen en het terug te brengen naar een staat van gezondheid en harmonie.

De stem, sjamanendrums, ratels, klankschalen en andere instrumenten zijn een krachtige bron van ritmische trillingen. Deze trillingen resoneren door het hele lichaam en stimuleren onze hersengolven waardoor we in een veranderde bewustzijnsstaat kunnen komen: delta, theta, alpha, beta, gamma en epsilon.

Door gebruik te maken van de trillingsfrequenties en resonanties van de stem en andere instrumenten worden hersengolven en cellen gesynchroniseerd en wordt je fysieke, mentale, emotionele en spirituele balans hersteld.

Lente Equinox Sound Retreat

Tijdens mijn sound retreat gaan we samen een volle dag sound ervaren.

We maken een combinatie van actief aan de slag gaan en je heerlijk laten onderdompelen.

Tijdens het ochtendgedeelte gaan we actief aan de slag met sound. Eerst doen we enkele oefeningen om te landen op de plek en in je lijf. Daarna verzorg ik een workshop hoe jij jezelf kunt healen met jouw eigen sound.

Voor alle duidelijkheid: het gaat niet om (mooi) zingen en je hoeft ook niet te kunnen zingen!

Tijdens het middaggedeelte verzorg ik een sjamanistische sound journey. Tijdens deze klankreis, ook wel klankbad genoemd, gebruik ik zowel mijn stem als andere instrumenten. Sound helpt je te ontdoen van oude patronen die leiden tot fysieke, emotionele en mentale beperkingen. De klanken, vibraties en energie van mijn stem en andere instrumenten leiden je lichaam en geest naar jouw krachtige innerlijke essentie waarin je je volledig op je gemak voelt.

Wat je kan verwachten

Ik maak geen planning op uur en tijd, maar globaal ziet de dag er ongeveer als volg uit:

 • Ontvangst vanaf 10 uur.
 • Als iedereen is gearriveerd, begin ik met de ceremonie.
 • In de ochtend doen we eerst enkele oefeningen om te landen op de plek en in je lijf. Daarna verzorg ik een workshop hoe jij jezelf kunt healen met jouw eigen sound.
 • Lunch (potluck)
 • In de middag mag jij je helemaal overgeven en je onderdompelen in mijn Sjamanistische Sound Journey.
 • Als je dat wilt mag je daarna in alle rust en stilte in je eigen ‘bubbel’ blijven en naar huis vertrekken. Degenen die dat willen kunnen nog even blijven voor een kop koffie/thee en om wat na te praten.
 • Tijd voor mij is magisch, dus pin me niet vast op een vaste eindtijd. Het loopt zoals het loopt en ik zal proberen ervoor te zorgen dat je uiterlijk rond half 5 – 5 uur weer naar huis kunt vertrekken.

Mogelijke effecten

van dit sound retreat

Let wel: de effecten zijn voor iedereen anders!

Praktisch

Meld je aan voor mijn Sound Retreat

Om je aan te melden kun je mailen naar contact@moniquemartens.nl (vermeld je naam en telefoonnummer). Je kunt me ook bellen op 0499-780339 of 06-22559178. Of stuur een SMS of WhatsApp bericht.

Als je nog vragen hebt, laat het me ook gerust weten.

Mijn telefoon staat altijd uit als ik een afspraak heb. Laat gerust een berichtje achter met je naam en telefoonnummer zodat ik je terug kan bellen, en geef dan gelijk aan wanneer het jou het beste uitkomt dat ik jou bel.