Monique Martens - sjamanistische healing sessie

Sjamanistische Healing

Individuele sessie

Als we diep van binnen kijken, ontdekken we dat we precies bezitten wat we wensen.

De kracht

van sjamanistische healing

Sjamanisme is gebaseerd op het begrip dat alles leeft en bewustzijn heeft. En dat alles energie is. Sjamanistische healing is een vorm van genezing die duizenden jaren teruggaat en in de meeste culturen over de hele wereld wordt beoefend. Hoewel de namen voor bepaalde overtuigingen of ceremonies anders zijn en er soms op een wat andere manier invulling  aan wordt gegeven, is er een rode draad van opvallende overeenkomsten die door alle tradities heen lopen.

Vanuit sjamanistisch perspectief is ziekte (fysiek, mentaal of emotioneel) een indicator van een disbalans in je ‘energiehuishouding’. Als je de diepe oorzaak vindt van die onbalans, kun je deze op verschillende manieren helen. Daarmee stimuleer je tegelijkertijd het zelfhelend vermogen van jou als mens.

Ik noem mezelf geen sjamaan. Vanuit mijn perspectief dien je door je volk, je tribe, te worden uitgenodigd als sjamaan. En heb je jarenlange training en ervaring nodig om alle aspecten van het sjamaan zijn te beheersen. Het is iets dat je volledig leeft. Ik gebruik liever de term sjamanistisch practitioner. Dat betekent dat ik in mijn healingsessies sjamanistische principes, wijsheden en rituelen toepas. Je kunt dan denken aan:

 • Sjamanenreis of trancereis
 • Soul healing: soul loss, soul theft, soul retrieval
 • Krachtdierreis
 • Voorouderreis
 • Geleide meditatie
 • Aurahealing, chakrahealing

Het woord sjamaan komt van het Toengoezische šaman. ša betekent ‘weten’. Een sjamaan is ‘iemand die weet’ of ‘iemand die in het donker ziet’. Een sjamaan helpt de mens om zoveel mogelijk in balans te leven met de natuurlijke wetten. Dat past dan weer wel bij mij: ik weet, voel en zie dingen die jou helpen om beter te kunnen omgaan met jouw uitdagingen, of deze nou fysiek zijn, emotioneel of mentaal.

In een sjamanistische healingsessie

 • Brengen we jouw lichaam, geest, psyche en emotionele gevoelsleven weer in balans, zodat jij je fysiek, mentaal en emotioneel beter voelt.
 • Gaat je energie beter stromen, zodat fysieke, emotionele en psychologische trauma’s, blokkades en belemmeringen worden losgelaten en jij meer rust en ruimte in jezelf voelt.
 • Onderzoeken we samen wat jij nou echt belangrijk vindt, zodat je makkelijker keuzes maakt waar jij gelukkig van wordt.
 • Werken we met herhalende klanken en specifieke trillingen en frequenties, zodat je in een diepe ontspanning komt.
 • Herontdekken we wat jouw passies zijn, zodat jij weer verbinding maakt met je hart en je gevoel en jij je gelukkiger voelt.

Wat je kan verwachten

 • Als je voor de eerste keer komt bespreken we samen waar je tegenaan loopt en waar je aan wilt werken.
 • De healingsessie stem ik volledig af op jouw persoonlijke situatie, uitdagingen en vragen.
 • Tijdens de sessie maak ik gebruik van een combinatie van healing, meditatie, visualisatie, ademwerk en dergelijke.
 • Ook zet ik klank healing in voor de helende kracht van trilling en geluid.
 • Als je dat wilt kun je na afloop je gevoelens en ervaringen met mij delen.
 • Voor mij zijn wederzijds respect en vertrouwen super belangrijk: alles wat je mij vertelt en wat er gebeurt tijdens de healingsessie is veilig bij mij.

Mogelijke effecten

van Sjamanistische Healing

Let wel: de effecten zijn voor iedereen anders!

Wat anderen zeggen:

"Toen ik na de sjamanistische healingsessie mijn ogen opende, merkte ik dat ik me anders voelde. Ik zag de kleuren om mij heen feller. De muur in de praktijk was echt warm olijfgroen. Een zonnestraal scheen door het raam en leek glinsterend goud. Ik praatte langzamer en ik merkte dat ik mijn hart voelde terwijl ik praatte. Ik was aanwezig. Echt aanwezig. Het voelde alsof mijn ziel helemaal in mijn lichaam zat.
Eigenlijk was het antwoord op mijn vraag heel simpel en had ik dit kunnen weten. Maar dit nu echt te voelen na de sessie, maakte dat ik toen pas inzag dat dat voor mij van groot belang is als ik krachtig in het leven wil staan.
Of het nu mijn innerlijk weten was of de indiaan tijdens de sessie die mij dit antwoord gaf, dat maakt mij niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ik nu weet wat mij zal helpen om in mijn kracht te staan en niet in mijn drukke hoofd."

~
Fleur de Hondt

Praktisch

Afspraak maken

Voor het maken van een afspraak kun je me bellen, appen of mailen.

Tijdens een afspraak staat mijn telefoon uit. Laat dan een berichtje achter zodat ik je terug kan bellen.