In oktober 2022 start mijn 6-maanden sjamanistisch coachingstraject

RUST, RUIMTE & VERBINDING

een live persoonlijk ontwikkelingsprogramma met 1-op-1 begeleiding

In oktober 2022 start mijn 6-maanden sjamanistisch coachingstraject

Rust, Ruimte & Verbinding

een live persoonlijk ontwikkelingsprogramma met 1-op-1 begeleiding

Jouw pad naar magie in je leven

De vrijheid om te zijn wie je bent. De vrijheid om jouw hartsverlangen te leven. Om een vrij, liefdevol en gelukkig leven te leiden. Vol vertrouwen in jezelf en wie jij bent.

Het leven is magisch. Maar misschien ben je dat gevoel een beetje kwijtgeraakt? Door de waan van de dag. De verwachtingen die de buitenwereld van je heeft. De verwachtingen die je jezelf oplegt. Alles wat er in je leven en om je heen gebeurt. Ben je alleen nog maar aan het denken en doen? Aan het doordraven? En vergeet je te voelen?

Het kan anders, fijner, lichter en liefdevoller. Niet dat er geen uitdagingen meer op je pad komen. Maar wel dat je daar makkelijker mee om gaat. Met meer compassie naar jezelf.

Laat mij je begeleiden in een diep transformatief proces. Een nieuw begin. Herontdek jouw eigen kracht. Laat je belemmeringen los en kies voor positieve energie. Herinner je wie je in essentie bent. Maak verbinding met jezelf, zodat je weer rust en ruimte vindt in jezelf. En daarmee ook met jouw omgeving en je leven.

Hoe zou het voor je zijn als jij...

Wil jij dat, mooi mens?

 • Als jij jezelf en je leven serieus neemt en verandering wilt,
 • als jij gelooft in zelfontwikkeling en daar tijd en energie in wilt en kunt steken
 • en als jij open-minded bent en open staat voor spiritualiteit,

dan is mijn 6-maanden programma ‘Rust, Ruimte & Verbinding’ zeker iets voor jou!

In mijn 6-maanden programma

Ik help je graag!

Ik ga uit van jouw eigen innerlijke kracht. De kracht die jij in je hebt, maar die je ver weggestopt hebt. Of misschien helemaal bent vergeten.

Alle antwoorden zitten al in jou! Soms kan je wel wat hulp gebruiken om die antwoorden boven water te toveren. En die hulp is er. Je hoeft het niet alleen te doen! Want in mijn 6 maanden programma 'Rust, Ruimte & Verbinding' help ik jou om je bewust te worden van jouw eigen antwoorden.

Dat doe ik met behulp van sjamanistische wijsheden, rituelen en ervaringen en (wandel)coaching in de natuur. De kracht van sjamanistische coaching en healing is dat het inwerkt op jouw diepe bewustzijn. Een niveau waar je normaalgesproken niet of nauwelijks bij kunt komen.

Voor 6 maanden word ik jouw gids om jou te inspireren en begeleiden naar rust, ruimte & verbinding met jezelf, je omgeving en je leven.

Zodat jij het allerbeste in jezelf naar boven haalt!

Hoe gaan we dat doen?

Alle praktische info op een rijtje

Het programma is individueel en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Bepaalde activiteiten tijdens dit programma zijn weliswaar in kleine groepjes, maar ook dan staan jouw situatie, behoeftes en persoonlijke doelen voorop.

Globaal gezien kun je het volgende verwachten:

Wat klanten zeggen

Marjan

Retraite individueel

"Het resultaat van de dag is verbluffend. Door de 1-op-1 retraite kon ik mij niet verstoppen. Ik kon de spiegel niet ontwijken. Gek genoeg… de spiegel brak niet! Ik kreeg nieuwe inzichten. Opgelucht en licht reed ik naar huis."

Ilse

Programma 'Vind jouw innerlijke rust'

"Heel interessant en leerrijk programma. Veel inzichten gekregen. Monique is een super vrouw die veel power en wijsheid uitstraalt. Ik vind dat de meeste trainingen langdradig zijn maar deze niet, bleef me boeien van het begin tot het einde."

Erik

Wandelcoachtraject

"Ik omschrijf Monique als een observator in een adviserende en duidende rol zonder richting aan te geven. Iemand zelf laten oordelen, wikken en wegen en dan een ondersteunende keuze laten maken."

Wie ben ik

Ik ben Monique en, net als in ieders leven, gebeuren ook in mijn leven soms heftige dingen.

Ik zeg altijd (ook tegen mezelf): “Je hebt geen invloed op wat je overkomt, maar wel op hoe je ermee omgaat.” Vanuit die gedachte is het mij gelukt om steeds weer opnieuw zingeving te vinden.

Een paar jaar geleden heb ik mijn leven helemaal omgegooid en heb ik een complete transformatie doorgemaakt. Zo kwam ik uiteindelijk op mijn eigen pad terecht.

Ik ben nu megagelukkig en voel het vuur weer in mij branden!

Inmiddels heb ik diverse mooie programma’s voor jou opgezet waarmee ik jou begeleid naar rust, ruimte en verbinding in jezelf, je omgeving en je leven!

Wat is het resultaat voor jou

Gun jij jezelf een vrij en magisch leven?

Investeer in jezelf. Je bent het echt waard!

Veelgestelde vragen

Voor jou,

 • als jij jezelf en je leven serieus neemt en verandering wilt,
 • als jij gelooft in zelfontwikkeling en daar tijd en energie in wilt en kunt steken
 • en als jij open-minded bent en open staat voor spiritualiteit.

Het programma vraagt wel iets van jou.

Je krijgt het niet voor niets. Maar, als jij bereid bent om je voor 100% aan dit programma te committeren, dan zal ik me voor 100% committeren aan jou.

Geen angst, we gaan geen marsen lopen en het gaat zeker niet om ‘zo snel of zo ver mogelijk’. Integendeel, de vooruitgang zit juist in de vertraging. Je hoeft dus geen super conditie of uithoudingsvermogen te hebben. En ook als je wat minder goed uit de voeten kunt, kan je zeker meedoen.

Het hele programma is live. De individuele begeleiding, de healing- en coachingsessies en de diverse retraites en programmadagen in kleine groepjes zijn allemaal live.

Er is wel een speciale besloten Facebook groep voor de deelnemers. Daarin kun je vragen stellen en je ervaringen delen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om gedurende de periode van 6 maanden, als je dat wilt, (gratis) deel te nemen aan online meditaties en mijn programma ‘Vind jouw innerlijke rust!’.

Het programma is inderdaad in basis individueel. We gaan samen aan de slag met jouw situatie, behoeftes en persoonlijke doelen.

In het programma zitten enkele hele belangrijke elementen waarvoor het gewoonweg praktischer en financieel gunstiger is om dat in kleine groepjes te doen:

 • retraitedag
 • 3-daagse retraite
 • coaching met paarden

Daarvoor is het ‘handig’ als alle deelnemers ongeveer in dezelfde fase van hun persoonlijk ontwikkelingstraject zitten.

Als ik deze elementen 1-op-1 zou doen, dan zou ik de kosten aan één persoon moeten doorberekenen. In dat geval wordt de prijs voor het traject aanzienlijk hoger.

De groepjes zijn klein: maximaal 5 personen. Ik ben ervan overtuigd dat ook bij de specifieke activiteiten in kleine groepen jouw persoonlijke situatie voldoende aandacht krijgt en gewaarborgd wordt.

Mocht je dit traject wel helemaal 1-op-1 willen doen, dus ook de retraites en dergelijke, laat mij dit dan in het formulier voor het verkenningsgesprek hieronder weten. Dan neem ik contact met je op om e.e.a. te bespreken.

Het programma is individueel en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Bepaalde activiteiten tijdens dit programma zijn weliswaar in kleine groepjes, maar ook dan staan jouw persoonlijke doelen voorop. Wat we precies gaan doen, hangt af van jouw situatie en behoeftes. Mijn coachtrajecten zijn dus altijd maatwerk.

Globaal gezien kun je het volgende verwachten:

 • intake- / kennismakingsgesprek (telefonisch, online met Zoom of in mijn praktijk)
 • zes individuele coach- en healingsessies (1-op-1 dus) binnen in mijn praktijk of buiten in de natuur
 • een 1-daagse retraite ‘Van Hoofd naar Hart met de Vier Elementen!’ (in een kleine groep)
 • een dag coachen met paarden (in een kleine groep)
 • 3-daagse retraite ‘Kort en Krachtig terug naar Jezelf!’ (in een kleine groep)
 • tijdens de hele periode persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid voor het stellen van vragen

Die vraag krijg ik vaker. Ik zal je in het kort de essentie van sjamanisme uitleggen.

Allereerst: ik ben geen sjamaan! Om mezelf sjamaan te noemen vind ik wel een beetje ver gaan. Volgens mij heb je jarenlange training en ervaring nodig om jezelf sjamaan te kunnen noemen. Ik noem mezelf liever sjamanistisch healer.

Naast een opleiding tot wandelcoach, volg ik een 3-jarige opleiding Sjamanisme & Healing en heb het eerste jaar inmiddels afgerond.

Het woord sjamaan komt van het Toengoezische šaman. ša betekent ‘weten’. Een sjamaan is dus ‘iemand die weet’ of ‘iemand die in het donker ziet’. Een sjamaan helpt de mens om zoveel mogelijk in balans te leven met de natuurlijke wetten.

Ik zie sjamanisme als een moderne en praktische spirituele levenswijze. En leef zoveel mogelijk in harmonie met de natuur en met mijn eigen natuur.

In de trajecten en programma’s die ik aanbied pas ik sjamanistische principes, wijsheden en rituelen toe.

Zweverig?

Regelmatig vragen mensen mij: “Sjamanisme, is dat niet erg zweverig?”

Het sjamanisme zorgt voor een mooie balans in het leven. Tenminste, dat vind ik. Het geeft mij veel rust en vertrouwen in wat er met mij en om mij heen gebeurt. Het helpt mij daardoor juist om stevig met twee benen op de grond te staan.

In het sjmanisme wordt onder andere gewerkt met de vier elementen: water, lucht, aarde en vuur. Alle elementen zijn met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. En wij zijn afhankelijk van ieder element.

Elk element heeft zijn betekenis en waarde. Ze geven letterlijk en symbolisch vorm aan ons leven. Soms heb je als mens ‘wat meer lucht’ nodig. En soms is het belangrijk om juist meer te aarden. Je staat dan letterlijk met twee voeten stevig verankerd op de grond.

Bij wandelcoaching gaat het er niet om dat ik jou leer hoe je moet lopen, je voeten af moet wikkelen en dergelijke. Ook gaat het niet om zo snel mogelijk zo ver mogelijk te lopen.

In een wandelcoachtraject gaan we samen aan de slag met jouw persoonlijke situatie, uitdagingen en vragen. Coachwandelingen zijn resultaatgericht. Door te wandelen kom je in beweging, zowel fysiek als mentaal. Je kunt met andere ogen naar je eigen situatie kijken, waardoor je nieuwe inzichten krijgt hoe je ermee om kunt gaan.

Bij wandelcoaching maken we gebruik van de natuur. De natuur werkt relativerend en heeft een helende werking op jou als mens. In de natuur ervaar je meer ontspanning, rust en vertrouwen.

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.

Het is lastig om hier een duidelijk ja of nee op te antwoorden omdat dit situatieafhankelijk is. Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen vanuit aanvullende verzekeringen. Dat kun je bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

Er zijn wel andere manieren om de kosten voor een coachtraject vergoed te krijgen:

 • Via de belastingdienst
  Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.
  Als particulier kun je de kosten inclusief btw als scholingskosten aftrekken, mits de coaching bedoeld is voor verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van de kennis en/of vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Informeer bij de belastingdienst wat precies de voorwaarden zijn.
 • Via je werkgever of CAO
  Werkgevers en vakbonden zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Als je daar gebruik van wilt maken, informeer dan bij je werkgever, leidinggevende of de afdeling personeelszaken.
 • Via de ARBO-dienst
  De Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Wil jij weten of dit programma geschikt is voor jou?

Maak dan een afspraak voor een verkenningsgesprek.

Het gesprek duurt ca. 45 minuten en vindt telefonisch plaats, online via Zoom of in mijn praktijkruimte.

Tijdens dit gesprek maken we kennis en onderzoeken we of dit 6-maanden traject jou gaat helpen. Jij kunt alle vragen stellen die je nog over het programma hebt. Ook stemmen we af of er een wederzijdse klik is.

Na het gesprek besluit je of je samen met mij ‘op reis’ wilt!

Om een afspraak te maken kun je me bellen op 0499-780339 of 06-22559178. Je kunt ook mailen naar contact@moniquemartens.nl. Of je kunt het onderstaande formulier invullen waarna ik jou bel om een afspraak vast te leggen. Wat jij het fijnste vindt.

Vul hier je gegevens in

Ik wil een afspraak maken voor een verkenningsgesprek voor het 6-maanden programma 'Rust, Ruimte & Verbinding'
Ik wil graag:
Voor ons verkenningsgesprek gaat mijn voorkeur uit naar (meerdere keuzes mogelijk):

De stilte der natuur heeft veel geluiden.

Henriëtte Roland Holst