Sjamanisme, is dat niet zweverig?

Sjamanistisch ochtendritueel - Vind jouw innerlijke rust!

Denk jij misschien: “Sjamanistische coaching en healing, dat is toch niks voor mij! Dat is voor watjes. Of voor van die zweverige types. Daar ben ik veel te nuchter voor.”

De kans is groot dat je nog niet zo goed bekend bent met sjamanisme. Het klinkt misschien vager dan het is. Ik leg je graag uit waarom ik denk dat sjamanisme niet zo ‘zweverig’ is als je misschien denkt.

Natuur

Binnen het sjamanisme is de natuur erg belangrijk. In basis is de natuur altijd in balans. Voor jou als mens is het ook fijn als je in balans bent. Want dan voel je je prettiger en gelukkiger en ben je een fijner mens. Sowieso voor jezelf. En daarmee tegelijkertijd ook voor anderen. Wij kunnen heel veel elementen uit de natuur toepassen in ons leven voor een betere balans.

De vier elementen

De vier elementen spelen ook een heel belangrijke rol in het sjamanisme. Je hebt er vast wel eens van gehoord: aarde, water, vuur en lucht.

🌍 Aarde staat voor alles wat vast is, de grond waarop je loopt en onze voedselbron. Aarden of gronden betekent dat je letterlijk en figuurlijk met beiden voeten stevig op de grond gaat staan.

💦 Water is een levensbepalend element. Zonder water zul je uitdrogen en sterven. Water stroomt, is beweging en zorgt voor vooruitgang.

🔥 Vuur heb je nodig om je op te warmen. Vuur staat ook voor licht en is vaak gekoppeld aan de zon. Maar het is ook je innerlijke vuur dat zorgt voor jouw inspiratie, passie en actie.

💨 Lucht heb je nodig om te ademen. Ademen is het eerste dat je doet als je geboren wordt en het laatste dat je doet als je sterft. Soms heb je meer lucht nodig om weer helder te kunnen nadenken en orde in de chaos te brengen.

Je heb als mens eigenschappen van al deze elementen nodig in je leven. Zowel letterlijk als figuurlijk.

In mijn coaching en healing maak ik veel gebruik van de natuur en van de vier elementen.

In je element zijn

Je voelt je het beste als alle elementen met elkaar in balans zijn. Dan ben je in harmonie met jezelf en je omgeving. Dan voel je je ‘in je element’. En dat is wat jij graag wilt, toch?

Neem gerust contact met me op als je meer hierover wilt weten en wat het voor jou kan betekenen.

Liefs,
Monique 🙏🏻💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *