Rust in jezelf

Monique Martens - Programma Vind weer rust in jezelf

Tja, en daar sta ik dan: helemaal blij en trots op een afgezaagd boomstammetje. Ik doe verwoede pogingen om een paar gymnastiek poses te laten zien die ik heel vroeger ooit eens geleerd heb. Jee, dat is echt lang geleden! Het gaat me redelijk goed af. Maar ik denk – weet eigenlijk wel zeker – dat er geen hoofdprijs voor me in zit deze keer, ha ha.

Maar daar gaat het nu gelukkig niet om. Het gaat nu om mijn blijheid en enthousiasme. Die komt er uit in een paar spontane bewegingen en worden vastgelegd door vriendin en steun en toeverlaat Miss T. Zo noem ik haar. En ik ben de enige die dat mag – het is maar dat je het weet.

Waarom ben ik dan zo blij?

Voor mijn Programma Water – Vind weer rust in jezelf! dat van 6 tot 10 september plaatsvindt moesten filmpjes en foto’s gemaakt worden. Nou vindt mijn innerlijke criticus dat ik zelf nooit zo goed op foto’s sta. Maar met Miss T gaat het fotograferen en filmen iets anders. Met Miss T is het altijd super relaxed. En dat zorgt ervoor dat ik mijn spanning wat laat varen en er best mooie plaatjes tevoorschijn komen.

En daar kan ik dan zo blij om worden. Vandaar die rare kapriolen.

Hoezo rust?

Na de tweede shootdag deelde ik uit vreugde en enthousiasme mijn komische foto’s via diverse social media kanalen.

Maar later schoot er ineens door me heen: “Nou deel ik een paar foto’s vol actie en beweging voor een programma dat over rust gaat…” Hoezo R U S T? Maak ik daarmee niet de verkeerde indruk?

Ik moest daar toch wel even over nadenken…

Rust of innerlijke rust?

Het gaat er natuurlijk om wat je onder het woord “rust” verstaat.

De bekende Meneer van Dale zegt over de betekenis van het woord “rust” het volgende:

rust (de; v(m))

1. toestand die intreedt bij het ophouden van vermoeienis of inspanning: tot rust komen; iem. met rust laten niet storen; in ruste gepensioneerd
2. slaap
3. stilte
4. (meervoud: rusten) (muziek, sport) pauze

Voor mij dekt dat echter niet echt de lading met wat ik bedoel. En zeker niet wat ik met èn voor jou wil bereiken tijdens mijn programma.

Daarom even verder kijken naar “innerlijke rust”. Want dat is eigenlijk wat ik wel met “rust” of “rust in jezelf” bedoel. Daar heeft Meneer van Dale echter geen antwoord op.

Innerlijke rust

Wat ik versta onder rust – of innerlijke rust – is het volgende:

Dat je je bewust bent van jezelf. Van wat jij belangrijk vindt en wat niet. Dat je lekker in je vel zit. En dat je blij bent met jezelf en jezelf accepteert zoals je bent. Dat je kalmte in jezelf ervaart over wie je bent en wat je doet. Dat je je senang voelt: tevreden, op je gemak, comfortabel, lekker. En dat je vanuit je eigen kern leeft. Je eigen waarheid.

Kijk, en dan zijn ineens die doldwaze foto’s van mij toch op zijn plaats. Want die zeggen iets over wie ik ben. Maar tegelijk ook over wat “rust in jezelf” is.

Ik ben meer en meer in rust met mezelf. Steeds meer mezelf. En happy met wie ik ben.

En dat gun ik jou ook zo!

Kijk daarom eens naar mijn Programma Vind weer rust in jezelf! van 6 tot 10 september.

Wat levert het programma jou op?

Tijdens het programma maak je even tijd voor jezelf. En sta je bewust stil om na te denken over jezelf en jouw situatie. Door de oefeningen die je gaat doen krijg je meer inzicht in wat voor jou belangrijk is. Met de eenvoudige doch krachtige handvatten die ik je aanreik krijg je meer rust in jezelf!

Wil jij dat?

Bloopers

Miss T en ik zijn nu samen twee keer op pad geweest om filmpjes en foto’s te maken. En gelukkig zit er voldoende goed materiaal tussen. Pfff.

Maar natuurlijk gaat er ook wel eens iets mis tijdens zo’n opnamedag. We hebben dus ook regelmatig flink gelachen. En we hebben tegelijkertijd ook een aantal leuke bloopers verzameld.

Wie weet, laat ik je er nog eens van genieten…

Liefs,
Monique 🙏🏻💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *