Ruis en herrie

ruis en herrie

Alle ruis en herrie van buitenaf zijn soms behoorlijke uitdagingen om van je pad af te wijken. Herken je dat gevoel dat je constant getriggerd wordt door een hoop ‘gedoe’ om je heen? Hoe ga je daar dan mee om om ervoor te zorgen dat je er niet te veel door wordt afgeleid?

Innerlijke rust

Ook ik moet af en toe bewust weer even de ruimte nemen om mijn innerlijke rust te bewaken. Dat mijn kompas niet van slag raakt. Dat ik ervoor zorg dat ik in rust, ruimte en verbinding blijf met mezelf. En ik in verbinding kan blijven met mijn omgeving op een manier die bij mij past.

Dat is soms een flinke uitdaging als je net als ik een sterk mens bent die altijd maar doorgaat, ongeacht wat er op je pad komt. Aan de buitenkant zien mensen jou ook als een sterk mens: “Ach jij kan toch alles aan. Jij hebt een mooi en gelukkig leven. Jij mag niet klagen.”

En dat doe je dan ook maar niet, klagen. En blijf je maar stug volhouden. Probeer je alles alleen op te lossen. Want hulp vragen, tja da’s moeilijk hè als je vindt dat je alles alleen moet kunnen. Maar ondertussen borrelt en kriebelt er van alles van binnen en voel je je niet echt gelukkig.

Ik herken dat gevoel heel goed: ‘been there, done that…’

Mijn pad en jouw pad

De afgelopen jaren heb ik een flink pad afgelegd waardoor ik veel beter weet waar ik gelukkig van wordt. En help ik jou met te onderzoeken waar JIJ weer blij van wordt. Waar jouw vuurtje weer van gaat branden! Ik zeg dan niet hoe jij het moet doen, maar samen zoeken we naar oplossingen die bij jou passen.

Terug naar hoe ik dan die innerlijke rust in mezelf bewaar, zodat ik jou zo goed mogelijk kan begeleiden op jouw pad. Dat doe ik door regelmatig zelf even helemaal stil te gaan staan. Letterlijk en figuurlijk. Om me even helemaal af te sluiten van alle ruis en herrie van buitenaf. En weer in mezelf te voelen wat ik voel en waar ik nou sta in dit geheel. 

En dat geeft iedere keer zo ongelooflijk veel rust!

Samhain viering

Zo ben ik nu nog aan het nagloeien van gisteren. Want ik vierde Samhain (spreek uit als ongeveer so-win) samen met Babette van De Bedrijfssjamaan, Stacy Grolman van Manoea en enkele andere hele fijne mensen bij Op Hodenpijl, een schitterende plek in Schipluiden. Samhain is de oorspronkelijke viering van het Keltische nieuwjaar. Daaruit is uiteindelijk Halloween ontstaan. Een feest dat ook in ons land steeds meer gevierd wordt.

Wij zaten in alle rust in een kota op dit ‘natuureilandje’ in verstedelijkt gebied. We hebben het labyrint gelopen. Hebben balast losgelaten en onszelf, ons eigen zijn, omarmd. Genoten van elkaars gezelschap, onze ancestors (voorouders), het vuur, heerlijke soep, een cacao ritueel en mooie eerlijke verhalen. En aan het eind van de avond heb ik op mijn gemak en met een gelukzalig gevoel de anderhalf uur durende trip terug naar huis volbracht.

Nieuwe plannen

Ik zit vol nieuwe plannen voor volgend jaar en zal je daar binnenkort meer over vertellen. Maar ook nu kun je al bij mij terecht voor diverse programma’s voor het vinden van rust, ruimte en verbinding in jezelf, je omgeving en je omgeving. Omdat ieder mens anders is en andere behoeftes heeft, bekijken we samen wat jij nodig hebt en passen we de programma’s daarop aan.

Aarzel niet, nee ook jij niet sterk mens, maar neem gerust eens contact met me op als je met me wilt bespreken of ik jou verder kan helpen!

Ik gloei ondertussen nog even na!

Liefs,
Monique 🙏🏻🧡🔥💥

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *