Met mijn complete 6-maanden programma

DE VIER ELEMENTEN

kom je weer in rust, ruimte & verbinding met jezelf, je omgeving en je leven!

Met mijn complete 6-maanden programma

De Vier Elementen

kom je weer in rust, ruimte & verbinding met jezelf, je omgeving en je leven!

Ben jij een sterk persoon en herken je dit?

Zeggen anderen wel eens tegen jou: “Ach, jij bent zo’n sterk mens! Jij kan toch alles aan?" En: "Jij hebt alles wat je hartje begeert. Een mooi en gelukkig leven. Jij mag niet klagen.” En dat doe je dan ook niet, klagen. Je gaat maar door en door.

Aan de buitenkant is niks te zien en lijkt het alsof alles goed gaat. Maar eigenlijk voel je jezelf helemaal niet zo gelukkig. Want er kriebelt en borrelt van alles vanbinnen en je begrijpt maar niet wat er nou precies aan de hand is. Herken je dat?

Wil jij weer graag echt voelen wat je voelt? Dat je je weer blij en gelukkig voelt? Het vuur weer in jezelf voelt branden? Dat je je dromen weer leeft? Zodat je weer in harmonie bent met jezelf, je omgeving en je leven!

Komt dit je bekend voor?

Hoe zou het voor je zijn als jij...

Zou jij dat willen?

Dan is mijn 6-maanden programma De Vier Elementen iets voor jou!

In mijn 6-maanden programma

Ik help je graag!

Alle antwoorden zitten al ik jou! Maar soms kan je wel wat hulp gebruiken om die antwoorden boven water te toveren. En die hulp is er. Je hoeft het niet alleen te doen! Want in mijn 6 maanden programma De Vier Elementen help ik jou om je bewust te worden van jouw eigen antwoorden.

Dat doe ik met behulp van sjamanistische wijsheden, rituelen en ervaringen en (wandel)coaching in de natuur. Voor 6 maanden word ik jouw gids om jou te inspireren en begeleiden naar rust, ruimte & verbinding met jezelf, je omgeving en je leven.

Zodat jij het allerbeste in jezelf naar boven haalt!

Hoe gaan we dat doen?

Het resultaat voor jou

Hester, deelnemer wandelcoachtraject

“Toen ik met het wandelcoachtraject bij Monique begon zat ik niet lekker in m’n vel. Was minder blij dan ik normaal ben. Zat in de knoop met mijn plek in mijn relatie doordat onze omstandigheden door Corona veranderd zijn. Was (ben) aan het zoeken naar een nieuw doel in mijn leven…”

Lees de hele review

Klantervaring

Hester Wildenberg

Monique Martens - online training coachee"Toen ik met het wandelcoachtraject bij Monique begon zat ik niet lekker in m’n vel. Was minder blij dan ik normaal ben. Zat in de knoop met mijn plek in mijn relatie doordat onze omstandigheden door Corona veranderd zijn. Was (ben) aan het zoeken naar een nieuw doel in mijn leven. Ik wil minder werken voor geld, ik heb wel behoefte om een financiële bijdrage te leveren maar wil daar niet uitsluitend door gestuurd worden.

Met het wandelcoachtraject wilde ik graag ontdekken welke kant ik op kan bewegen om voldoening te vinden in mijn leven.

Ik had vooraf geen twijfels over het traject. Ik was ervan overtuigd dat er sowieso iets goeds uit zou komen, dat het me meer inzicht zou geven over mezelf, mijn plek in de wereld en mijn verlangens. Had niet echt heel specifieke verwachtingen. Natuurlijk is het ook essentieel dat het zou klikken tussen ons maar daar had ik ook geen twijfels over.

Nu aan het einde van het taject voel ik me lichter en beter in m’n vel. Ik heb tijdens de oefeningen zaken ontdekt die ik nog niet wist van mezelf. Vond de uitkomsten van de oefeningen erg verrassend en verhelderend. Heel bijzonder dat dingetjes uit de natuur zo’n concrete aanwijzingen kunnen zijn. Tijdens de oefeningen werd concreet duidelijk waar ik tevreden over ben (of juist niet), wat ik bereik heb en wat ik zou willen.

Voor mij zijn er tijdens de oefeningen echt wat ‘kwartjes’ gevallen. Veel weet/wist ik wel zo ongeveer, maar tijdens de oefeningen werden de thema’s, verlangens en te ondernemen acties veel concreter. Heel verhelderend dat ik tijdens de oefeningen goed kon voelen wat een bepaald onderwerp voor me betekent, hoe ik daar mee omga en of dat goed of niet goed voelt voor me. De huiswerkopdrachten vond ik zeker iets toevoegen omdat ik daardoor meer met de onderwerpen bezig bleef.

Ik omschrijf Monique als een ‘aards’, aandachtig, geduldig, rustig, nuchter en kundig persoon. Ik vond het heel fijn dat je op een niet dwingende manier doorvraagt over mijn antwoorden, je vraagt op een uitnodigende manier wat iets voor me betekent en wat eventuele volgende stappen zouden kunnen zijn. Dat maakt dat ik dieper voel en nadenk wat een thema voor me betekent en of en wat ik zou willen veranderen. Voor mij belangrijk omdat ik zelf geneigd ben snel weer door te gaan naar het volgende… Vond het ook fijn dat ik tijdens een oefening kon aangeven dat het genoeg was voor me. Je kon er toch nog een mooie afsluiting bij maken (kwetsbaarheid versus geslotenheid)."

-Hester Wildenberg (vrouw, 60 jaar)
(trainingen, opleidingen op maat, werkinstructies)

Maatwerk

Het 6-maanden programma bestaat uit een aantal 1-op-1 (wandel)coachsessies en een aantal retraitedagen in kleine groepjes. Wat je ongeveer kunt verwachten geef ik aan bij de veelgestelde vragen hieronder.

Het programma wordt afgestemd op jouw persoonlijke situatie en wat jij nodig hebt. Mijn coachtrajecten zijn dus altijd maatwerk. Op basis van jouw situatie en wensen maak ik een offerte.

Verkenningsgesprek

Als je serieuze interesse hebt in mijn 6-maanden programma De Vier Elementen en met mij wilt overleggen of het geschikt voor jou is, kan je een afspraak met mij inplannen voor een verkenningsgesprek.

Tijdens dat gesprek kun je jouw vragen stellen. En kunnen we afstemmen of er een klik is tussen ons. Niet onbelangrijk als je intensief gaat samenwerken, toch?

Dit verkenningsgesprek vindt plaats via Zoom. Heb je daar nog nooit mee gewerkt? Geen probleem, ik heb een handleiding voor je hoe het werkt.

Veelgestelde vragen

Voor jou,

 • als jij jezelf en je leven serieus neemt en verandering wilt,
 • als jij gelooft in zelfontwikkeling en daar tijd en energie in wilt en kunt steken
 • en als jij open-minded bent en open staat voor spiritualiteit.

Het programma vraagt wel iets van jou.

Je krijgt het niet voor niets. Maar, als jij bereid bent om je voor 100% aan dit programma te committeren, dan zal ik me voor 100% committeren aan jou.

Geen angst, we gaan geen marsen lopen en het gaat zeker niet om ‘zo snel of zo ver mogelijk’. Integendeel, de vooruitgang zit juist in de vertraging. Je hoeft dus geen super conditie of uithoudingsvermogen te hebben. En ook als je wat minder goed uit de voeten kunt, kan je zeker meedoen.

Het programma is individueel en gericht op jouw persoonlijke ontwikkeling. Bepaalde activiteiten tijdens dit programma zijn weliswaar in kleine groepjes, maar ook dan staan jouw persoonlijke doelen voorop. Wat we precies gaan doen, hangt af van jouw situatie en behoeftes. Mijn coachtrajecten zijn dus altijd maatwerk.

Globaal gezien kun je het volgende verwachten:

 • intakegesprek (online)
 • zes individuele (wandel)coach sessies (1-op-1 dus)
 • themadag Van Hoofd naar Hart met de Vier Elementen (in een kleine groep)
 • een dag coachen met paarden (in een kleine groep)
 • 3-daagse retraite Vuur (in een kleine groep)
 • tijdens de hele periode persoonlijke begeleiding en de mogelijkheid voor het stellen van vragen

Die vraag krijg ik vaker. Ik zal je in het kort de essentie van sjamanisme uitleggen.

Allereerst: ik ben geen sjamaan! Om mezelf sjamaan te noemen vind ik wel een beetje ver gaan. Volgens mij heb je jarenlange training en ervaring nodig om jezelf sjamaan te kunnen noemen. Ik noem mezelf liever sjamanistisch healer.

Naast een opleiding tot wandelcoach, volg ik een 3-jarige opleiding Sjamanisme & Healing en heb het eerste jaar inmiddels afgerond.

Het woord sjamaan komt van het Toengoezische šaman. ša betekent ‘weten’. Een sjamaan is dus ‘iemand die weet’ of ‘iemand die in het donker ziet’. Een sjamaan helpt de mens om zoveel mogelijk in balans te leven met de natuurlijke wetten.

Ik zie sjamanisme als een moderne en praktische spirituele levenswijze. En leef zoveel mogelijk in harmonie met de natuur en met mijn eigen natuur.

In de trajecten en programma’s die ik aanbied pas ik sjamanistische principes, wijsheden en rituelen toe.

Zweverig?

Regelmatig vragen mensen mij: “Sjamanisme, is dat niet erg zweverig?”

Het sjamanisme zorgt voor een mooie balans in het leven. Tenminste, dat vind ik. Het geeft mij veel rust en vertrouwen in wat er met mij en om mij heen gebeurt. Het helpt mij daardoor juist om stevig met twee benen op de grond te staan.

In het sjmanisme wordt onder andere gewerkt met de vier elementen: water, lucht, aarde en vuur. Alle elementen zijn met elkaar verbonden en afhankelijk van elkaar. En wij zijn afhankelijk van ieder element.

Elk element heeft zijn betekenis en waarde. Ze geven letterlijk en symbolisch vorm aan ons leven. Soms heb je als mens ‘wat meer lucht’ nodig. En soms is het belangrijk om juist meer te aarden. Je staat dan letterlijk met twee voeten stevig verankerd op de grond.

Het is lastig om hier een duidelijk ja of nee op te antwoorden omdat dit situatieafhankelijk is. Coaching behoort over het algemeen niet tot het basispakket en wordt doorgaans niet vergoed door je zorgverzekeraar. Er zijn echter uitzonderingen vanuit aanvullende verzekeringen. Dat kun je bij je eigen zorgverzekeraar navragen.

Er zijn wel andere manieren om de kosten voor een coachtraject vergoed te krijgen:

 • Via de belastingdienst
  Voor zelfstandig ondernemers zijn de kosten voor coaching aftrekbaar als bedrijfskosten.
  Als particulier kun je de kosten inclusief btw als scholingskosten aftrekken, mits de coaching bedoeld is voor verandering van positie of het op peil houden of verbeteren van de kennis en/of vaardigheden die je nodig hebt voor het verwerven of behouden van inkomen uit arbeid. Informeer bij de belastingdienst wat precies de voorwaarden zijn.
 • Via je werkgever of CAO
  Werkgevers en vakbonden zien gelukkig steeds vaker het belang van persoonlijke ontwikkeling in. Als je daar gebruik van wilt maken, informeer dan bij je werkgever, leidinggevende of de afdeling personeelszaken.
 • Via de ARBO-dienst
  De Werkgevers zijn na overleg met de bedrijfsarts vaak bereid om deze kosten te vergoeden in het kader van de Wet Verbetering Poortwachter. Bijvoorbeeld in het kader van burn-out preventie en voorkoming van langdurig ziekteverzuim. Hierbij dien je contact op te nemen met de bedrijfsarts of de Arbodienst.

Wil jij weten of dit programma geschikt is voor jou?

Maak een afspraak voor een verkenningsgesprek.

Een verkenningsgesprek duurt 30 à 45 minuten en vindt online via Zoom plaats. We kunnen gewoon allebei op onze eigen plek blijven. Het enige dat je nodig hebt is een pc, tablet of mobieltje met beeld en geluid.

Tijdens dit gesprek maken we kennis en onderzoeken we of dit 6-maanden traject jou gaat helpen. Ook stemmen we af of er een wederzijdse klik is. Na het gesprek besluit je dan of je samen met mij ‘op reis’ wilt!

De stilte der natuur heeft veel geluiden.

Henriëtte Roland Holst