Hoi, ik ben

MONIQUE MARTENS

Sjamanistisch Coach & Healer

Hoi, ik ben

Monique Martens

Sjamanistisch Coach & Healer

Mijn missie

Ik coach sterke mensen die serieus met zichzelf aan de slag willen om weer rust, ruimte en verbinding te vinden in zichzelf, hun omgeving en hun leven.

Ik begeleid en inspireer hen om zich bewust te worden van hun eigen antwoorden. En om de oplossingen te vinden die bij hen passen. Zodat zij de juiste keuzes maken om weer rust te vinden in hun hoofd èn lijf. Dat ze zich meer ontspannen en energieker voelen. Dat ze weer happy zijn met zichzelf en hun leven. En dat ze het vuur weer in zichzelf voelen branden.

Ik doe dit op basis van een krachtige combinatie van sjamanisme, natuur en wandelcoaching. Ik heb verschillende coachingsprogramma’s en kijk samen met de klant welk traject het beste past bij wat hij of zij nodig heeft. Omdat ieder mens anders is en andere behoeftes heeft, stem ik elk programma samen met hen af op hun persoonlijke situatie.

Monique Martens - edelhert in Schotland

In ieders leven gebeuren er wel dingen

Ook in mijn leven. Van de buitenkant was ik altijd die vrolijke, spontane, optimistische, succesvolle en sterke vrouw. Juist ja, die alles aankon. Maar ook ik heb mijn uitdagingen gehad.

Mijn carrière

Toen ik van de middelbare school kwam wilde ik ‘iets doen’ met creatieve therapie. Mensen op een positieve manier helpen. Maar helaas, ik werd uitgeloot bij alle vervolgopleidingen waarvoor ik mij aanmeldde. Dat jaar en het jaar daarna wederom. Dus ben ik gaan werken.

Ik kwam in het bedrijfsleven terecht. Lange tijd heb ik gedacht dat dit het was. Ik heb allerlei avondstudies gedaan en langzaamaan bouwde ik een heuse carrière op in internationale marketing & sales. Ik reisde door Europa (en soms ook daarbuiten) om contacten te leggen en onderhouden. In het begin natuurlijk ontzettend interessant. Maar uiteindelijk bracht ik meer tijd door in vergaderruimtes, hotels, vliegtuigen en taxi’s, dan dat ik op kantoor of thuis was.

Totdat ik op de verjaardag van mijn zus hoorde dat mijn vader die maand al drie keer in het ziekenhuis was geweest en ze hadden mij dat niet verteld. “Omdat jij het zo druk hebt.” Met mijn vader kwam het toen gelukkig allemaal goed, maar het zaadje was geplant…

Ik was al langer aan het denken: “Is dit het nou”. En toen heb ik mezelf twee vragen gesteld. Vraag één: “Wil ik 65 (toen nog de pensioenleeftijd) worden en dan nog steeds dit werk doen?” En vraag twee: “Wil ik 65 worden en denken had ik het maar ooit geprobeerd?” Op beide vragen kon ik een duidelijk “nee” zeggen.

Dus, toen heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in 2002 voor mezelf begonnen. Inmiddels dus een kleine 20 jaar geleden. Ik ben begonnen met kunstbemiddeling tussen kunstenaars en de zakelijke markt. Na een jaar of twee leerde ik om voor mezelf een website te maken. Toen kreeg ik achter elkaar diverse verzoeken ‘of ik voor hun ook een website kon maken’. Ik leerde alles over programmeren, codes, toegankelijkheid en nog veel meer. En voordat ik het wist had ik twee bedrijven. Eind 2008 heb ik de kunstbemiddeling afgestoten en ben ik met alleen websites verder gegaan.

Ondertussen privé

In al die jaren had ik regelmatig behoorlijke fysieke klachten. Al sinds mijn 23e heb ik ernstige rugklachten, die uiteindelijk leidden tot een zware rugoperatie in 2009. En in 2012 had ik een ernstig auto-ongeluk waarvan de naweeën nog lang doorsijpelden: een trauma en veel fysieke problemen die je aan de buitenkant niet zag, maar die er wel waren. En die leidden tot een langdurig herstel.

En zo krijgt iedereen in zijn leven te maken met uitdagingen. Maar, ik zeg altijd (ook tegen mezelf):

“Je hebt geen invloed op wat je overkomt, maar wel op hoe je ermee omgaat.”

Vanuit die gedachte is het mij gelukt om steeds weer opnieuw zingeving te vinden.

Tijdens mijn herstel heb ik wel wat dingen in mijn leven aangepast, maar het eind van het liedje was dat ik toch min of meer op dezelfde voet verder ging als daarvoor: stug doorwerken in en aan mijn business en altijd voor iedereen klaarstaan. Ik kon moeilijk ‘nee’ zeggen. En ik kon mijn grenzen niet aangeven, zowel zakelijk als privé. Voor iedereen zorgen dus, behalve voor mezelf…

Een paar jaar geleden besefte ik dat er iets niet helemaal lekker ‘zat’. Het kriebelde. En het knaagde. Ik voelde me niet helemaal happy met mezelf en met wat ik deed. Ik had nog steeds mijn eigen webdesign bureau en vond dat ik leuk werk had. Het liep allemaal wel. Maar nogal stroef. Ik voelde geen flow…

Ik kon er maar niet de vinger op leggen wat er nou mis was. De afgelopen jaren heb ik gebruikt om diverse webinars en online trainingen te doen om te kijken waar ik mezelf nog kon verbeteren. Maar steeds had ik het idee: “Dat weet ik eigenlijk al, daar heb ik al veel ervaring mee” en dergelijke…

Totdat ik me aanmeldde voor een online training van Debbie Bernasco, een personal & business coach. Alles wat zij vertelde voelde als “Aha, ja dat is het.” Ze had het over op wilskracht leven en werken. Altijd maar doordraven. En over niet senang zijn met jezelf. En dat juist dat laatste gedeelte voor 80% verantwoordelijk is voor jouw geluk en succes. Ik heb de knop doorgehakt en ben aan haar coachingstraject begonnen.

Jeminee, wat een reis is dat geworden. Samen met haar ging ik al vrij snel de diepte in. Blokkades uit mijn leven, mijn familiesysteem en mijn recente en verre verleden kwamen boven water en werden opgelost. Of ontworteld zoals zij dat noemt. Daarvoor gebruikte zij diverse technieken die ik allemaal als ontzettend bijzonder en waardevol heb beschouwd.

Om je te herinneren wie je bent,
moet je vergeten wie ze je leerden om te zijn.

Sjamanistische wijsheid
Monique Martens - 3-daagse try-out sjamanendrum

Mijn eigen pad vinden

Ik werd uitgedaagd om na te denken over datgene waar ik helemaal warm van wordt: sjamanisme, natuur, wandelen, dieren, Kelten, mensen helpen. En om uit te zoeken wat deze dingen nou precies voor mij betekenden.

Zo kwam ik uiteindelijk op mijn eigen pad terecht. En dat is: jou coachen, gidsen en begeleiden op basis van sjamanisme en de natuur.

In een jaar tijd heb ik een complete transformatie doorgemaakt. Voor mij voelt het als ‘thuiskomen’. Ik voel nu een grote zelfliefde en een diep vertrouwen om mezelf te zijn en te doen waarvoor ik hier op aarde ben.

“Ik ben megagelukkig en voel het vuur weer in mij branden!”

Ik help je graag

Mijn persoonlijke levenservaringen spelen dus een belangrijk rol in wat ik nu doe: jou coachen en begeleiden naar rust, ruimte & verbinding met jezelf, je omgeving en je leven!

Wil jij dat ook? Het moeilijkste is om de eerste stap te zetten. Zal ik je daarbij helpen? Wil je graag een keer samen sparren om te kijken naar jouw situatie en hoe ik jou kan helpen?

I am not what happened to me,
I am what I choose to become.

Carl Gustav Jung

Ik heb met succes de CRKBO-geregistreerde Wandelcoach Opleiding® van Het Coach Bureau afgerond.