Monique Martens

Mentor en Innerlijke Transformatie Gids

I will not rescue you, for you are not powerless.
I will not fix you, for you are not broken.
I will not heal you, for I see you in your wholeness.
I will walk with you through the darkness, as you remember your light.

A Medicine’s Woman’s prayer

In ieders leven gebeuren er wel dingen

Ook in mijn leven. Van de buitenkant was ik altijd die vrolijke, spontane, optimistische, succesvolle, stoere en sterke vrouw. Juist ja, die alles aankon. En die altijd maar doorging.

Maar ook ik heb mijn uitdagingen gehad.

Kindertijd

Als jong meisje was ik vaak creatief bezig. En ik speelde veel buiten. Aan lange takken van de treurwilgen slingeren en doen alsof het lianen waren. Door de landerijen en bossen struinen, over prikkeldraad en slootjes heen klauteren. Het kon niet gek genoeg zijn.

Echter, als oudste in een gezin met drie kinderen kreeg ik ook al vroeg bepaalde verantwoordelijkheden mee. Mijn ouders wilden graag dat ik het beter zou hebben dat zij. En daarom werd ik gestimuleerd om alles uit de kast te halen wat erin zat. Of het nou om sportwedstrijden ging of om schoolwerk, alles moest worden gedaan voor de beste scores. Ik weet dat ze het beste met me voor hadden, maar uiteindelijk legde dat wel een behoorlijke druk op mij.

Het kostte me vaak behoorlijk wat wilskracht om alles ‘zo goed mogelijk’ te doen.

Monique Martens - 1-daagse retraite individueel

Mijn carrière

Toen ik van de middelbare school kwam wilde ik ‘iets doen’ met creatieve therapie. Mensen op een positieve manier helpen. Maar helaas, ik werd uitgeloot bij alle vervolgopleidingen waarvoor ik mij aanmeldde. En het jaar daarna wederom. Dus ben ik gaan werken.

Ik kwam in het bedrijfsleven terecht. Lange tijd heb ik gedacht dat dit het was. Ik heb allerlei avondstudies gedaan en langzaamaan bouwde ik een heuse carrière op in internationale marketing & sales. Ik reisde door Europa en soms ook daarbuiten om contacten te leggen en onderhouden. In het begin natuurlijk ontzettend interessant. Maar uiteindelijk bracht ik meer tijd door in vergaderruimtes, hotels, vliegtuigen en taxi’s, dan dat ik op kantoor of thuis was.

Totdat ik op de verjaardag van mijn zus hoorde dat mijn vader die maand al drie keer in het ziekenhuis was geweest en ze hadden mij dat niet verteld. “Omdat jij het zo druk hebt”, zeiden ze. Met mijn vader kwam het toen gelukkig allemaal goed, maar het zaadje was geplant…

Monique Martens - edelhert in Schotland

Is dit het nou?

Ik was al langer aan het denken: “Is dit het nou”. En toen heb ik mezelf twee vragen gesteld. Vraag één: “Wil ik 65 (toen nog de pensioenleeftijd) worden en dan nog steeds dit werk doen?” En vraag twee: “Wil ik 65 worden en denken had ik het maar ooit geprobeerd?” Op beide vragen kon ik een duidelijk “nee” antwoorden.

Dus, toen heb ik mijn baan opgezegd en ben ik in 2002 voor mezelf begonnen. De eerste jaren deed ik kunstbemiddeling tussen kunstenaars en de zakelijke markt. Daarnaast startte ik een paar jaar later een webdesignbureau. Ik heb dus jarenlang twee bedrijven gehad. Twee zware ballen in de lucht houden was niet te doen. En daarom heb ik begin 2009 het kunstbemiddelingsbedrijf afgestoten en ben ik met alleen websites verder gegaan.

Ondertussen privé

Al die jaren had ik regelmatig behoorlijke fysieke klachten. Tijdens een vakantie in Schotland in 1998 viel ik zo ongelukkig dat ik maanden nauwelijks kon lopen. Jarenlange ernstige rugklachten leidden uiteindelijk tot een zware rugoperatie in 2009. En in 2012 had ik een ernstig auto-ongeluk waarvan de naweeën nog lang doorsijpelden: een trauma en veel fysieke problemen die je aan de buitenkant niet zag, maar die er wel waren. En die leidden tot een langdurig herstel.

Ik ontving boodschap na boodschap, maar luisterde niet!

Na het auto-ongeluk heb ik wel wat dingen in mijn leven aangepast, maar het eind van het liedje was dat ik toch min of meer op dezelfde voet verder ging als daarvoor: stug doorwerken in en aan mijn business en altijd voor iedereen klaarstaan. Ik kon moeilijk ‘nee’ zeggen. En ik kon mijn grenzen niet aangeven, zowel zakelijk als privé. Voor iedereen zorgen dus, behalve voor mezelf…

witte veer in een boom

Totdat ik besefte

Een aantal jaren geleden besefte ik steeds vaker dat er iets niet helemaal lekker ‘zat’. Het kriebelde. En het knaagde. Ik voelde me niet helemaal happy met mezelf en met wat ik deed. Ik had mijn eigen bedrijf en vond dat ik leuk werk had. Het liep allemaal wel, maar ik voelde geen flow. Ik kon er maar niet de vinger op leggen wat er nou mis was.

Totdat ik uiteindelijk wel luisterde naar alle boodschappen die ik ontving.

Ik heb hulp ingeschakeld van enkele professionele coaches en begeleiders. Ik ging op zelfonderzoek en werd me bewust van de dingen waar mijn innerlijk vuur van gaat branden: sjamanisme, natuur, dieren, Kelten, mensen helpen.

En zo kwam ik uiteindelijk op mijn eigen pad terecht.

In de afgelopen jaren heb ik een complete transformatie doorgemaakt. Voor mij voelt het als ‘thuiskomen’. Ik voel nu een grote zelfliefde en een diep vertrouwen om mezelf te zijn en het levenswerk te doen waarvoor ik hier op aarde ben.

Voor mij is dit de diepste vorm van:

Natuurlijk Jezelf Zijn!

Monique Martens - praktijkruimte sfeerimpressie

Ik wil vreugdevol mijn levenswerk leven en tot aan het einde op een vervullende manier leven.

Niets is belangrijker voor mij dan vrijheid! In de breedste zin van het woord. Vrijheid om te zijn wie je bent en te doen wat je wilt. Zonder dat andere mensen dat voor jou bepalen. Natuurlijk wel met respect voor je omgeving – dat is nou eenmaal mijn idealistische inslag.

Als je vrij bent om helemaal jouw natuurlijke zelf te zijn, voel je een diepe innerlijke rust en verbinding met jezelf en je omgeving. En ervaar je geluk, harmonie, flow en passie in je leven!

Ik gun jou dat ook zo!

Ik help je graag

Ik help en begeleid jou om dieper in contact te komen met de natuur en met je eigen natuur.

Samen gaan we op zoek naar jouw eigen antwoorden. We halen jouw verborgen talenten en gaven naar boven. En vinden oplossingen die bij jou passen.

Kortom: ik gids jou naar het ontdekken en opnieuw leren kennen van Jouw Natuurlijk Zelf, zodat jij een leven van harmonie hebt zonder agenda of druk om jezelf te bewijzen!

Voel je welkom om in een gratis verkenningsgesprek met mij te ontdekken wat de mogelijkheden zijn voor jou.

Om je te herinneren wie je bent,
moet je vergeten wie ze je leerden om te zijn.

Sjamanistische wijsheid

Professionele biografie

Opleidingen

 • 3-jarige opleiding Sjamanisme, Meditatie en Healing, Jij en Je Leven (2021-2023)
 • Wandelcoaching voor groepen, Het Coach Bureau (2021)
 • De Wandelcoachopleiding, Het Coach Bureau (2021)
 • Puur Coachen, Het Coach Bureau (2021)

Aanvullende trainingen en programma's

 • Seven Scales for the Native American Flute, Christine Stevens, The Shift Network (2022)
 • Paradigm Shifters Club, Patty Post (2022)
 • Basiscursus Holistic Breathing, Herleva (2021)
 • De Helende Kracht van Dieren, In Verbinding met onze Voorouders, Oude Wijsheid, Nieuw Begin (2021-2023)
 • Het Pad van de Sjamaan, Het Sjamanistisch Geheim, Soul Retrieval, Frank Bruining (2021)
 • Persoonlijk Coachingstraject Voor een Rijk Leven, Debbie Bernasco (2020-2021)

Conferenties en online summits

 • Science of Healing Summit, The Shift Network (2023-03)
 • The Earthkeepers Summit, The Four Winds (2022-10)
 • Shamanic Wisdom Summit, The Shift Network (2022-09)
 • Buitengewoon Potentieel, Gregg Braden (2022-07)
 • Sound Healing Summit, The Shift Network (2022-06)
 • Science of Healing Summit, The Shift Network (2022-02)
 • Herdefinieer Jouw Lot, Joe Dispenza (2021-11)
 • De Biologie van de Overtuigingen, Bruce Lipton (2021-08)
 • Shamanic Wisdom Summit, The Shift Network (2021-07)
 • Heal Summit, Younity (2021-06)
 • Time of the Sixth Sun (2021-02)

Werkervaring in het kort

 • Mentor en Levensgids, Monique Martens (2021-heden)
 • Webdesignbureau, Arti-Sign (2007-2021)
 • Kunstbemiddelingsbedrijf, Arti-Mo (2002-2009)
 • Marketing & Sales Manager Benelux, Crown Cork & Seal Company (1996-2002)
 • Purchase, Sales & Logistic Manager, Amas Export (1993-1996)
 • Sales & Logistic Manager, Anssems Aanhangwagens (1989-1993)
 • Purchase, Sales & Logistic Manager, Metaalcompagnie Brabant (1980-1989)
Monique Martens - over mij