Meebewegen

Zo, ze zit. Of liever gezegd, ze zit niet. De weinige dingen die nog mogelijk zijn voor mijn moeder zijn wandelen en gezellig samenzijn, oftewel feestvieren. En daar beleeft ze dan ook enorm veel plezier aan.

Op kamers

Sinds afgelopen woensdag woont mijn moeder op kamers bij De Hoeven. Iets wat ze daar weinig doen is ‘zitten’. Ik weet dat alle zorginstellingen het goed met hun bewoners voorhebben en goed voor hun cliënten zorgen. Maar dat ‘zitten’ past dus niet bij mijn moeder. Ongelooflijk fijn dat ze nu op een plek woont waar ze naar hartenlust kan bewegen.

Mee bewogen

Ik heb ook veel (mee) bewogen de afgelopen weken. En dan vooral vanuit mijn kleine coconnetje van enerzijds thuis en anderzijds mijn moeder en vader. Praktische zaken geregeld, geschilderd, verhuisd. En dan moet het echte zakelijke gedeelte nog geregeld worden de komende weken. Om maar niet te spreken van het emotionele aspect dat erbij komt kijken als je je moeder overdraagt aan een andere ‘familie’ en je vader ondersteunt in het opzetten van een single leven na bijna 63 jaar huwelijk.

Human Design

Als je het vanuit Human Design bekijkt dan heb ik de afgelopen tijd volop in mijn zon- en maangate gezeten en in mijn 2e lijn: de kluizenaar. Geen tijd, energie en behoefte aan mijn sociale omgeving. Ik ben het Gene Keys Activation Retreat aan het volgen en ik realiseerde me gisteren ineens dat ik de afgelopen periode middenin mijn Life’s Work sphere en mijn Evolution sphere zat: ik heb (altruïstisch) mijn ouders ondersteund en voelde af en toe een vleugje schaduwkant (purposelessness). Inmiddels ben ik me ervan bewust dat dit bij mij hoort. En hoe meer ik in het NU leef en accepteer dat het komt zoals het komt (totaliteit), hoe beter ik me voel.

Fijne vakantie

De berichten die we ontvangen vanuit De Hoeven zijn positief. Ik zei gekscherend tegen mijn zus: “Ik wacht erop dat ze zegt: nou, dat was een fijne vakantie hier, maar nou wil ik wel weer naar Jan!” Dat zou toch hilarisch zijn (lacht als een boer met kiespijn)? Ivm de gewenning konden we haar de afgelopen dagen nog niet bezoeken, maar morgen is het zo ver. Best spannend op de een of andere manier!

En ik?

Ik voel dat ik een beetje uit mijn kluizenaarshol aan het komen ben. Gisteren heerlijk in de tuin gewerkt en ik heb weer zin in activiteiten buitenshuis. Bizar genoeg beginnen we morgen in de retreat met de Radiance sphere, die bij mij een lijn 4 heeft. In Human Design heeft lijn 4 alles te maken met de community, de mensen om je heen, de buitenwereld. Iets dat ik ook zo nodig heb. Bijzonder hoe dat samengaat. Aan de ene kant een kluizenaar en aan de andere kant die community. Wel heel herkenbaar voor mij!

Fijne zondag & liefs,
Monique 🙏🏻🌀💙

PS: de foto is een gedeelte van de tuin van De Hoeven. Is het niet prachtig?

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *