Klankhealing Sjamanisme ervaring

sjamanistische coaching en healing drum

In januari kwam Fleur de Hondt naar mijn praktijk voor een sjamanistische coaching- en healingsessie. Zij heeft daar een verhaal over geschreven dat in de februari editie van het spirituele magazine bewustZijnenzo is verschenen.

Het verhaal van Fleur kun je hieronder lezen. Veel leesplezier!

Klankhealing-Sjamanisme ervaring

Deadlines! Ik hou er niet van. Dan wordt het nog drukker in mijn hoofd. En het is er al zo druk. Volgens geleerden hebben we wel veertig tot zestigduizend gedachten per dag! Ik geloof het graag. Het zijn vaak ook nog steeds dezelfde terugkerende gedachten. Als een vicieuze cirkel. Erg vermoeiend.

Ik kijk even naar buiten door het raam en mijn gedachten dwalen af

Mmmm , hoe kan ik deze tekst nu inspirerend maken. Met welke zin zal ik beginnen? Ik moet terug naar mijn hart en voelen. Het is de bedoeling dat ik nu in een flow zit. Waar is mijn flow? Bedenk wat nieuws, Fleur. Kom op, creëer wat nieuws. Je wilde toch zo graag schrijven? Nou doe het dan maar. Eerst maar eens een kop thee. Oh, de curcuma thee is bijna op. Morgen maar nieuwe halen. Of zal ik vandaag boodschappen doen? Ik weet nog niet wat ik vanavond zal eten.

Het beste zou ik niets eten. Verdorie. Die paar extra kilo’s krijg ik er maar niet af. Wat een gedoe sinds de overgang. Okay, terug aan het werk. Voel wat er in je opkomt. Of zal ik eerst even mediteren? Dan gaat het misschien beter. Nee, daar heb ik geen tijd voor. Het werk moet klaar zijn voor 17 uur. Ik hoop dat het lukt. Dadelijk wordt het geen mooi verhaal. Oh nee, nu steekt mijn onzekerheid weer de kop op. Daar heb ik geen zin in. Dat kan ik nu niet gebruiken. Hup, doe je werk.

En zo ratelen de gedachten in mijn hoofd maar door

Met dit volle hoofd ga ik de volgende dag naar mijn afspraak. Ik heb een afspraak met Monique Martens voor een sjamanistische healing. Haar uitstraling is heel aards. Ze straalt rust uit. Ik kom kwebbelend binnen en voel me meteen rustiger worden in haar nabijheid. We gaan samen zitten in haar praktijk en drinken eerst een kop thee.

Sjamanisme, ik ken het al vele jaren

En elke keer raak ik verbijsterd wat het met je doet.

Met een sjamanistische healing kan het soms gebeuren dat je een trancereis maakt. Vanuit de wereld van het denken, kom je dan in contact met de wereld van beelden en dromen. De wereld van de ziel of zoals Jung het noemde ‘het collectief onbewuste’. Heb je een vraag in je leven dan kun je deze stellen en krijg je antwoord.

Het woord sjamaan komt van de Tunges-stam in Siberië en betekent ‘iemand die het donker ziet’ of ‘hij/zij die weet’. Sjamanisme is het geloof van natuurvolken over de hele wereld en bestaat al duizenden jaren. Zij ervaren de wereld om hen heen als verbonden. Alles staat in verbinding met elkaar, niets staat los en niets staat op zichzelf. Door te werken met technieken uit het sjamanisme krijg je steeds meer ervaring met het in verbinding staan met de wereld om ons heen. Contact met jezelf, met elkaar, met de natuur. Niet alleen via woorden en taal maar door alle lagen van het bewustzijn.

We gaan beginnen

Ik ga liggen op het kleedje en krijg een dekentje over mij heen. Ik sluit mijn ogen. Dan hoor ik het geluid van een indianendrum. Een diep, warm, dof, geluid. Bong, bong, bong. Het voelt alsof de klanken mijn lichaam raken en door mijn hele lichaam heen gonzen. Monique zit achter mij en vervolgt haar ritme. Bong, bong, bong. Het geluid is intens.

Ik voel langzaam de spanningen uit mijn lichaam wegglijden

Een diepe ontspanning is het gevolg.

Ik voel me steeds zwaarder worden. Steeds verder zak ik weg door het ritmische geluid van de indianendrum.

Ineens hoor ik ratels. Het is een snel, monotoon ritme langs mijn hoofd. Het voelt alsof het mijn gedachten tot rust brengt. Het snelle ratel geluid blijft maar doorgaan. Mijn gedachten verdwijnen verder en verder naar de achtergrond totdat er niets meer is. Ik denk nu werkelijk even aan niets. Wat een rust. Wat een heerlijkheid.

sjamanistische coaching en healing klankschaal

Dan hoor ik een soort klokkenspel

Een kling kling geluid maar ik heb werkelijk geen idee welk instrument dit is. Het is zo’n innig, liefelijk geluid. Ik voel het in mijn hart. Het voelt alsof mijn hart begint te stromen. Alsof mijn hart zich opent door dit tedere pure geluid. Het is waanzinnig mooi.

Zachtjes vraagt Monique mij nu een grote boom te visualiseren. Met haar stem leidt ze mij visualiserend naar een andere wereld in een prachtige natuur.

Ze vraagt me een indiaan te visualiseren bij het kampvuur en ik mag hem een vraag stellen.

Ik zie de indiaan voor me en vraag hem: “Hoe kan ik zorgen dat ik in mijn kracht blijf? Dat ik niet steeds word afgeleid door stress, gedachten, onzekerheden, deadlines, de drukte van het leven?”

Ik voel het antwoord

Ik denk meteen aan het plekje in het bos waar ik vaak wandel. Dat is mijn krachtplek. Als ik daar ga wandelen voel ik me altijd herboren.

Het is het antwoord: hier elke dag even wandelen en je blijft in je kracht. Even aarden, letterlijk met je voeten even op aarde staan, even de natuur in, even je hoofd leeg lopen.

Eigenlijk is het antwoord zo simpel en had ik dit kunnen weten. Maar dit nu echt te voelen, maakt dat ik nu pas inzie dat dat voor mij van groot belang is, als ik krachtig in het leven wil staan.

Of het nu mijn innerlijk weten is of de indiaan die mij dit antwoord gaf, dat maakt mij niet zoveel uit. Het belangrijkste is dat ik nu weet wat mij zal helpen om in mijn kracht te staan en niet in mijn drukke hoofd.

We gaan terug uit die andere wereld met prachtige natuur en ik mag nog even blijven liggen en als het goed voelt weer mijn ogen openen.

Als ik mijn ogen open merk ik dat ik me anders voel. Ik zie de kleuren om mij heen feller. De muur in de praktijk is echt warm olijfgroen. Een zonnestraal schijnt door het raam en het lijkt glinsterend goud. Ik praat langzamer en ik merk dat ik mijn hart voel terwijl ik praat. Ik ben aanwezig. Echt aanwezig. Het voelt alsof mijn ziel helemaal in mijn lichaam zit.

Een bijzondere gewaarwording

Monique: “We bestaan allemaal uit energie. Als we bijvoorbeeld deze tafel in stukjes snijden, en terugbrengen naar het aller, allerkleinste gedeelte. Zo klein dat het niet eens meer met het blote oog zichtbaar is. Wat er dan uiteindelijk overblijft is energie. Een trilling. Zo bestaan jij en ik ook uit energie.

Als mens heb je een eigen energieniveau, een energiefrequentie. Heb jij een lage energiefrequentie, betekent dat meestal dat je niet fijn in je lichaam zit. En je je niet goed voelt. Als je een hoge frequentie hebt, voel je je vitaal, fijn en gelukkig.

Angst is heel slecht voor je energiefrequentie. Dat zie je nu bijvoorbeeld veel gebeuren in deze periode. Door je te concentreren op angst, gaan mensen zich fysiek en mentaal slechter voelen. Hun energiefrequentie gaat omlaag en dat heeft invloed op lichaam en geest.

Deze trillingen, deze energiefrequentie kun je beïnvloeden. Dat is wat ik in de behandelingen doe met bijvoorbeeld een drum of met een gong. Deze apparaten zorgen voor een hogere trilling. Je lichaam reageert daarop. Daarom voel je je vaak zoveel beter na een klankhealing.”

Dit gevoel wil ik niet meer kwijt: echt ZIJN

Onze angsten, onze zorgen, onze onzekerheden, maken soms dat we zo ver van onszelf verwijderd raken. Het voelt alsof al die negatieve lading nu weg is. Het is zo fijn om echt te ZIJN.

Ik bedank Monique hartelijk voor deze bijzondere, mooie ervaring.

Auteur: Fleur de Hondt

Dank je wel Fleur voor je mooie ervaringsverhaal!

Liefs,
Monique 🙏💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *