Je hebt altijd een keuze

Monique Martens - blog je hebt altijd een keuze

In je leven overkomen je dingen waar je geen invloed op hebt. Die gebeuren ‘gewoon’ en daar kan je niks aan doen. Maar je hebt wel invloed in de manier waarop je ermee omgaat! Ik ben ervan overtuigd dat je altijd een keuze hebt. Het maken van een keuze is niet altijd gemakkelijk. Dat hoor je mij dan ook niet zeggen. Maar als je iets overkomt, kun je wel zelf bepalen hoe je verder gaat.

Sterk mens

Als sterk mens ga je altijd maar door. Wat er ook op je pad komt. Misschien heb je dat zo geleerd en weet je niet beter? Het kan zijn dat je er zo aan gewend bent, dat je niet anders weet dan dat dat normaal is. Misschien ben je je er niet eens bewust van dat het soms ook anders kan.

Voor mij is dat heel herkenbaar, want voor mij was dat ook heel lang zo.

Aan de buitenkant zien mensen niks aan je. Van buiten lijkt het alsof je heel sterk en gelukkig bent en alles aankan. Iedereen zegt altijd tegen jou dat je niks te klagen hebt en dat doe je dan ook maar niet, klagen. Laten zien dat het even iets minder gaat voelt als een afgang of zo. Je hebt ook ervaren dat als je dat al eens deed, mensen vaak heel ongelovig naar je kijken en vervolgens beginnen over ‘die en die’ die ook ‘dat en dat’ heeft meegemaakt…

Kwetsbaar

Ik heb ondertussen geleerd hoe fijn het voelt als je het wel zegt als het even wat minder gaat. Ja, je bent dan misschien kwetsbaar, maar uiteindelijk ben je ook ‘maar’ een mens. En als je je er niet alleen bewust van bent hoe het echt met je gaat, maar je spreekt dat ook uit, kun je er beter mee dealen.

Als je namelijk maar blijft denken en piekeren, wordt het issue waar je tegenaan loopt alleen maar groter.

Trillingsfrequentie

Heb je wel eens gehoord dat alles energie is? Als je alles wat er is ontleedt tot het allerkleinste deeltje, dan kom je uit bij energie. Alles wat er op aarde is, zelfs in het hele universum, is energie. En alles heeft een trilling.

Ook wij mensen zijn energie en trilling. Die energie heeft een bepaalde frequentie die bij iedereen anders is. Deze trillingsfrequentie heeft effect op je emoties en hoe jij je voelt.

Heel simpel gezegd: hoe hoger je trillingsfrequentie, hoe beter dat voor je is. Bij een lage trillingsfrequentie gaat het niet zo goed met je en kan je je somber, ziek of ellendig voelen. Als je een hoge trillingsfrequentie hebt, voel je je beter, blijer, gezonder en gelukkiger.

Hoe hoog je trillingsfrequentie is wordt beïnvloed door een aantal factoren. Zo veroorzaken negatieve emoties en gevoelens als bijvoorbeeld angst en schaamte een lage frequentie. En positieve emoties en gevoelens zoals tevredenheid, dankbaarheid en liefde veroorzaken een hoge frequentie.

Goed nieuws

Het goede nieuws is dat je zelf je eigen trillingsfrequentie kunt verhogen!

Kijk, dat zit zo. Als je ervan uitgaat dat positieve emoties en gevoelens je frequentie verhogen, dan moet je er dus voor zorgen dat je in een positieve ‘state of mind’ komt. Hoe je dat doet is voor iedereen anders. We zijn namelijk allemaal uniek, met onze eigen voorkeuren. We hebben allemaal andere dingen waar we blij en gelukkig van worden. De ene persoon wordt gelukkig van de natuur, de ander van muziek, een bezoek aan een museum, een meditatie of de kleinkinderen. Om maar een paar voorbeelden te noemen.

Een persoonlijk voorbeeld

De afgelopen weken waren niet mijn allerbeste weken. En dan druk ik me nog zacht uit. Eigenlijk was het gewoon even shit. Dat woord mocht ik vroeger thuis natuurlijk niet gebruiken. Maar ik ben op een leeftijd gekomen dat ik daar geen rekening meer mee hoef te houden.

Het voelde voor mij alsof er steeds meer ‘donkerte’ om me heen was. Ik voel me in mijn ontwikkeling van de afgelopen jaren meer en meer mezelf en steeds vrijer. Maar van buitenaf worden er op het moment alleen maar meer teugels aangehaald. Ik snapte er even helemaal niks meer van en vroeg me steeds af: “Wat is er gebeurd met onze vrijheid en gelijkwaardigheid? Hoe zit het met discriminatie? Heb uw naaste lief…”

Ik zag en voelde meer tegenstellingen dan ooit tevoren. En de sfeer tussen mensen lijkt steeds grimmiger te worden. Het voelt voor mij alsof er niet echt meer naar elkaar geluisterd wordt, of heb ik het mis? Ik had er moeite mee. Ik wil gewoon graag het liefste in liefde, licht en verbinding leven met iedereen om me heen. Dat is toch niet te veel gevraagd, of…?

Uitdagingen

Ik realiseer me heel goed dat deze gedachtes en emoties uitdagingen vertegenwoordigen die ik op mijn ontwikkelingspad tegen ‘moet’ komen. Iets van ‘daar leer je van’ of zo. Maar ik vond de uitdagingen wel even heel erg groot.

Je begrijpt het al: ik zat in een negatieve gedachtenspiraal en mijn trillingsfrequentie zakte naar beneden. En dat voelde niet goed.

Keuzes maken

Normaliter wandel ik vaak in de natuur, maar vanwege een voetblessure had ik al een paar weken erg weinig gewandeld. Totdat ik vorige week ineens dacht: “Kom op trut, ga nou gewoon dat bos in. Denk aan wat je altijd tegen je coachees zegt: het gaat niet om zo snel en ver mogelijk, het gaat om in de natuur te ZIJN en te ERVAREN! Practice what you preach!”

Ik maakte de keuze om hier niet langer in te blijven hangen!

Rust, ruimte en verbinding

Dus toen ben ik samen met man en hond naar de Kampina gegaan, een prachtig natuurgebied tussen Best, Boxtel, Oirschot en Oisterwijk. En op het moment dat we het bos inliepen overviel me direct een gevoel van rust, warmte, geluk en liefde. Ik voelde een intense dankbaarheid naar de natuur, het ruisen van de bomen, de neerdwarrelende blaadjes, de vogels die gewoon doorfluiten, de runderen die gewoon doorgrazen, de paddenstoelen die weer opkomen… Ik kan zo nog wel even doorgaan.

Ik voelde rust, ruimte en verbinding in en met mezelf en met de natuur.

Wat is de aarde prachtig en wat biedt ze ons veel. De natuur gaat altijd door. De natuur oordeelt niet. Maakt geen onderscheid tussen mensen en ontvangt iedereen met open armen.

Na de wandeling was ik weer gegrond en ben met een gelukkig en blij gevoel het weekend ingegaan.

Jouw passies

Eerder gaf ik al aan dat ieder mens anders is en andere dingen heeft waar hij of zij blij van wordt. Als jij de dingen doet waar jij blij van wordt, dan stijgt jouw trillingsfrequentie en voel je je gelukkiger en gezonder.

Als jij dat ook wilt, maar je weet even niet goed hoe jij dat voor jezelf kunt aanpakken, dan kan ik jou helpen. Je hoeft niet bang te zijn dat je de enige bent, want dat is echt niet zo. En ben niet bang om om hulp te vragen, ook niet als jij altijd zo’n sterk mens bent. Want iedereen heeft af en toe een steuntje in de rug nodig. Daar is niks mis mee.

Neem dus gerust contact met me op als je met me wilt bespreken wat ik voor jou kan betekenen.

Ik wens je een hoge trillingsfrequentie toe!

Liefs,
Monique 🙏🏻💖

Leuk als je dit deelt!

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *