Je gaat altijd maar door

Je gaat altijd maar door

Je gaat altijd maar door. Ongeacht hoe je je voelt. Anderen denken altijd dat je alles aankan, dat jij een mooi en gelukkig leven leidt. En ze zeggen dan dat je niet moet klagen. Dat doe je daarom ook maar niet, klagen.

Is dit het nou?

Maar ondertussen voel je je niet gelukkig. Vraag je je af of ‘dit het nou is’. Je hebt zelf al van alles geprobeerd maar het lukt je maar niet om er de vinger achter te krijgen wat er nou precies aan de hand is. Dus blijf je maar doormodderen.

Herken je dat? Dan is de kans groot dat jij een ‘sterk mens’ bent.

Eigen boontjes doppen

Als sterk mens heb je vast als kind al geleerd om je eigen boontjes te doppen. Heb je bepaalde verantwoordelijkheden gekregen die als kind zwaar op je schouders drukten. Je moest klaarstaan om je ouders te helpen. Om goed voor je broertje of zusje te zorgen. Als het je teveel werd, zeiden ze dat je maar niet moest mopperen en een grote meid of jongen moest zijn.

Dus leerde je om altijd maar door te gaan. En om zonder hulp te vragen alles zelf op te lossen. Het voelde vast alsof je alles alleen moest regelen. En dat denk je nog steeds. Daarom ploeter je ook nu nog altijd in je eentje door.

Niet de enige

En weet je, je bent echt niet de enige die dat doet.

Het is heel menselijk en het is echt oké om af en toe om hulp te vragen. Want dan krijg je net even dat steuntje in de rug om jou weer op weg te helpen. Zodat je weer wel verder kan. En je gelukkiger bent.

Wil jij nu echt eens een keer uitzoeken wat er aan de hand is, dan help ik je daar graag bij!

Neem gerust contact met mij op!

Liefs,
Monique 🙏🏻💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *