Happy Autumn Equinox

happy autumn equinox

De Kelten vierden dit moment met het feest Mabon. Zij bedankten de goden voor een goede oogst of een vruchtbaar jaar en vroegen bescherming voor de komende periode.

Waar wij nu zijn is de herfst nog niet echt hard op gang aan het komen. Eigenlijk is het nog steeds nazomer. Dat voel je aan alles om je heen. En zie je aan de natuur, de kleuren, de temperatuur, de zon. Het is hier prachtig, maar voor een echt herfstgevoel zouden we hier beter over een paar weken terug kunnen komen. En dat zal helaas niet gaan. Onze campertrip is bijna ten einde en het thuisfront ‘roept’.

Volgens mijn informatie is morgenochtend hèt moment dat de zomer overgaat in de herfst. De dag en nacht zijn dan precies even lang.

Element water

De herfst is verbonden aan het element water. Water staat symbool voor onze emoties en gevoel. Het zorgt voor verandering, de stroming van onze emoties en gedachten, en voor flexibiliteit en vernieuwing. Water is vrouwelijk en staat voor liefde, intuïtie en genezing. En is sterk verbonden met de cyclus van het leven.

Vanaf nu worden de dagen korter. De natuur trekt zich terug. De bomen laten langzaam hun bladeren vallen, nadat ze van groen naar geel naar oranje, rood en bruin zijn gegaan.

Naar binnen keren

Ook voor ons is het goed om naar binnen te keren en terug te kijken op wat het jaar voor ons gebracht heeft. Het is een mooi moment om dankbaar te zijn voor alles wat je bereikt hebt!

Is jouw leven in balans? Of is het wenselijk om op bepaalde vlakken iets aan te passen, bijvoorbeeld wat relaties betreft of je werk? Kun jij loslaten wat niet langer bij jou past. Zoals de bomen de bladeren loslaten?

Oogsten

Sta er eens bewust bij stil wat jij allemaal geoogst hebt dit jaar! Ga de natuur in om te mijmeren en van de herfstkleuren en -geuren te genieten. Of pak een lekker warme kop kruidenthee en ga met een sjaal of dik vest in je tuin zitten. Of steek een kaars aan en neem de tijd om jouw jaar te overdenken.

Geniet van een bijzonder en interessant herfst seizoen!

Liefs,
Monique 🙏🏻💦💙

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *