Go home to nature

blog - go home to nature

“Go home to nature and let nature heal you.”

-Thich Nhat Hanh

Zo mooi hoe de natuur helpt bij het je beter voelen. En dan bedoel ik niet alleen de natuur buiten. De seizoenen en volgens de seizoenen leven helpen bij jouw welzijn. En je innerlijke natuur bepaalt al voor een belangrijk deel wat het beste is voor jou. Alleen zijn we ons daar vaak niet zo bewust van.

Innerlijk proces

De afgelopen periode heb ik weer een innerlijk proces doorgemaakt. Mijn lichaam zorgde ervoor dat ik vrijwel volledig tot stilstand kwam. Dat was een overduidelijke boodschap!

In het verleden zou ik me hebben laten beïnvloeden door mijn omgeving. Bijvoorbeeld familie die met de beste bedoelingen vinden ‘dat je je nu toch wel weer wat beter moet voelen’. Een baas die zegt ‘dat je wel weer aan het werk kan’.

Na mijn persoonlijke ontwikkeling van de afgelopen jaren, heb ik deze keer besloten om het proces te laten komen zoals het kwam en me niet te laden afleiden door mijn omgeving. Ik heb geluisterd naar de boodschap die ik kreeg. Een bewuste keuze. Het voelt alsof ik in een soort van winterslaap gegaan ben. Het was een mooi proces. Ik voelde me langzaam steeds een beetje beter en heb niets geforceerd.

Je krijgt wat je nodig hebt

En ‘dingen’ gebeuren niet zomaar. Ik ben me daar steeds meer van bewust en ben steeds beter in staat om mijn eigen natuurlijke zelf te volgen.

Nu de dagen weer wat langer worden en er weer wat vogelgefluit in de tuin klinkt, merk ik dat het begint te kriebelen en borrelen. Ik ben onderweg terug. Laat de lente maar beginnen!

Liefs,
Monique 🙏🏻🌀💙

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *