Geduld is een schone zaak zeggen ze altijd

Geduld is een schone zaak

Nou ik kan je vertellen dat ik op dit moment behoorlijk wordt uitgedaagd in mijn geduld…

Uitstel

Ik voelde het de afgelopen weken natuurlijk al wel een beetje aankomen: vanwege de lockdown en aanverwante maatregelen is de aanvang van mijn wandelcoachopleiding -die eerder al was uitgesteld van januari naar februari- nu weer uitgesteld naar maart. Jammer, voor mij, maar ook voor mijn proefcoachees, die nu ook een maand langer moeten wachten voordat we van start gaan. Ik was er best even van ontdaan. Pas op de plaats. En ik wilde zo graag beginnen! Maar nee, ik moet nog even geduld hebben.

Sjamanisme

Wat de meesten van jullie nog niet weten is dat ik me in de afgelopen periode aan het verdiepen ben in sjamanisme. Zo, het hoge woord is eruit. Gedurende mijn hele leven heb ik af en toe iets ervaren of meegemaakt waarvan ik wist dat het met sjamanisme te maken had. Maar omdat ik het toen niet zo begreep en zoiets had van “wat zal een ander daar wel niet van vinden en zeggen” heb ik het genegeerd, weggestopt en er nooit met iemand over gesproken. Totdat mijn coach Debbie mij een tijdje geleden vroeg: “Wat heb jij met sjamanisme?” Tja, toen kwamen er heel wat gevoelens bij mij naar boven. Eerst een heftige emotie (en wat tranen – ik geef het toe) door de confrontatie met iets wat ik altijd heb weggestopt en wat zij zo naar boven haalde. Toen een zekere spanning van: “Ja en wat nu? Wat moet ik daar dan mee?” Daarna een gevoel van vreugde: “Ik moet niks, maar kan van alles. En iets onderzoeken kan nooit kwaad, dus…”

Onderzoek, sjamanenreis en nog veel meer

Dus één van de ‘dingen’ die ik van Debbie mocht gaan uitzoeken en onderzoeken was sjamanisme. Ik speurde op internet, kwam van alles tegen. Ben interessante boeken gaan lezen. Mensen gaan volgen. Heb een “Walk with the ancestors” gedaan. Misschien kan je je herinneren dat ik daarover een bericht heb geplaatst begin november? En ik heb een afspraak gemaakt met sjamaan Stella. Met haar heb ik een mooi en fijn gesprek gehad over hoe zij met sjamanisme in aanraking is gekomen en wat sjamanisme voor haar betekent. Daarna heb ik onder haar begeleiding een sjamanenreis gemaakt. De plek waar ik terechtkwam had ik al eerder bezocht. Dat was tijdens het revalidatietraject na mijn auto-ongeluk. Zoveel jaren geleden al. Heel bijzonder.

Bewustwordingsproces

Wat een bijzondere ervaringen. Ik ben een pad aan het volgen en heb nu nog steeds geen idee hoe dat pad precies gaat lopen. Maar wat voelt het enorm goed. En het wordt steeds duidelijker welke richting het op gaat. Het is een bewustwordingsproces. En tijdens dit proces wordt je getest. Eén van die tests is dat je geduld moet hebben. Dat alles wat ‘moet’ gebeuren, op het juiste moment gebeurt.

Het juiste moment?

En daar zit ik dan met mijn uitgestelde opleiding. Het is dus blijkbaar (nog) niet het goede moment? En ik moet nog even geduld hebben.

Ondertussen ben ik met hele mooie dingen bezig. Het bruist en het borrelt en er gaan hele mooie dingen gebeuren.

Wat voor dingen? Tja, dan moet ik je toch echt vragen om nog even geduld te hebben…

Liefs,
Monique 🙏💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *