Ga ervoor!

Ga ervoor!
‘Je gebeden en je positieve verwachtingen zijn verhoord en beantwoord. Wij hebben samen met jou vanaf het begin aan deze situatie gewerkt en we blijven over jou, en iedereen die erbij betrokken is waken. Ga door op de ingeslagen weg, want deze zal jou echt heel ver voeren.’

Mooie boodschap

Wat een mooie boodschap kreeg ik afgelopen week via een engelenkaart in het Content Café. Als je eenmaal stappen hebt gezet om je leven drastisch te veranderen, dan komt er wel het een en ander op je pad. En dat is echt niet altijd even gemakkelijk kan ik je wel vertellen. Voor mij is het bijvoorbeeld best een uitdaging hoe mijn omgeving erop reageert. Sommige mensen denken dat ik een beetje gek geworden ben. Sommigen begrijpen het niet: “Jij was toch altijd heel zakelijk bezig, met marketing en sales en zo? Dit is ehhhh zo zweverig.” Soms merk ik dat mensen het wel boeiend vinden, maar na twee zinnen afhaken omdat ze er niks mee hebben. Dat is allemaal ok.

Uitdagingen

Inmiddels weet ik dat dit uitdagingen zijn die je altijd tegenkomt als je je op het transformatiepad gaat begeven en je bezig bent met spiritualiteit. Een soort van tests. Om te zien of je dit pad echt wel wilt bewandelen. En je je niet bij de eerste beste ‘tegenslag’ terugtrekt.

Iedereen is zich zijn hele leven lang aan het ontwikkelen. En dus aan het veranderen. En in die processen is het natuurlijk altijd wel zo dat mensen in je leven komen en gaan. Maar ik houd van mijn familie en al mijn vrienden. En zie dus niet graag iemand gaan. Gelukkig zijn er veel mensen die mij al langer kennen dan vandaag en die aangeven dat ze niet verbaasd zijn. Dat het altijd al in me zat.

Ego

Maar dat is niet bij iedereen het geval. Je krijgt dan kritische opmerkingen of vragen. En om de een of andere reden komt dan toch je ego naar boven. Wil je het gaan verklaren of uitleggen. Om misschien toch ook van die persoon te horen dat het goed is wat je doet. Want zo groeien we op: als maar heel veel mensen zeggen dat je iets goed doet, dan is het ook goed. Blijkbaar hebben we die goedkeuring vaak nodig.

Acceptatie

Ik probeer om te accepteren dat het goed is wat er gebeurt. Dat het gaat zoals het gaat. Dat mijn proces zo loopt zoals het lopen moet. Dat alles in de juiste snelheid gaat en dat de dingen gebeuren op de momenten dat het moet gebeuren.

Dat is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als je net zo’n week hebt waarin je veel commentaar krijgt, kun je wel eens last hebben van twijfels.

En dan is het bijzonder als er zo’n mooie boodschap voorbij komt. Niet omdat het nodig is, maar gewoon omdat het fijn is. Dat durf ik dan ook best toe te geven. 😉

Liefs,
Monique 🙏🏻💖

Leuk als je dit deelt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *